luni, 11 iulie 2011

Covrigi sarbesti

Reteta de covrigi sarbesti luata de pe blogul Laurei Laurentiu



800g faina
300ml apa calda
200ml lapte prins
100ml ulei
1 lingurita sare
1 lingura zahar
15g drojdie granulata

pt finisat
1 ou
3 linguri faina
1 lingurita sare

Am pus toate ingredientele in masina de paine si am facut un aluat pe care l-am scos si l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul.



am pregatit amestecul sarat pt a prelinge covrigii, amestecand sarea si faina cu putina apa cat sa iasa un aluat fara cocoloase ca pt clatite

Am aprins cuptorul pt a se incinge si m-am pus pe facut covrigi
am impartit aluatul in bucati cat mai egale, apoi am luat cate o bucata, am facut un 'snur' lung pe care l-am indoit in doua, am rasucit aproape de capete de 2 ori, am intorsinvers perpendicular pe bucla covrigului, am trecut peste acesta la o distanta de 3 degete unul de celalalt finisand forma covrigului si maringu-i gaurile formate





Am asezat in tava tapetata cu hartie de copt si am mai lasat 5 minute la temperatura bucatarie, dupa care am uns cu ou, am prelins covrigii cu amestecul sarat (tarziu dupa ce i-am facut am vazut ca aceasta operatie trebuia facuta dupa 10 minute de stat la cuptor), am presarat niste susan si am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

I-am scos si i-am pus pe un platou.
 
Au fost fff apreciati si cautati de copii si nu numai.

2 comentarii:

  1. Ce bine arata? De mult nu am mai facut acesti covrigi! O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc
    Mi-au placut mult si cu siguranta voi repeta reteta
    O zi minunata si tie!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket