luni, 10 octombrie 2011

Nectar fructe

Dorind sa particip la un concurs pe culinar am facut aceast nectar
6kg fructe (visine, nectarine, piersici, caise)
400g zahar
50ml apa
Fructele spalate se curata, li se scot samburii si se taie bucati. Se mixeaza cu ajutorul unui blender sau se dau pe masina de tocat pentru a se obtine o pasta. In pasta obtinuta se adauga zaharul si apa si se pun pe foc. Se da in clocot cateva minute. Se spumeaza dupa care se pune in borcane sterilizate. Iese ca un pireu de fructe care se poate consuma ca atare, se poate dilua cu putina apa minerala sau sifon obtinand un nectar sau se poate folosi la diverse creme pastrandu-si gustul cat mai natural de fruct poaspat.
Eu prefer felul acesta de a pastra savoare fructelor in locul gemurilor sau dulceturilor 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket