marți, 18 ianuarie 2011

Tort printesa






De mult voiam sa incerc printesa si in acest fel, si cum Rahela (fata cea mare)a facut 9 ani am gasit ocazia de a il incerca si mi-a dat o gramada de batai de cap, parca imi pare rau ca am ales modelul asta, plus ca pasta nu a vrut sa ma ajute, a iesit un pic sfarmicioasa. Ceea ce aveam in minte arata atat de bine si fain dar cand m-am apucat de facut a iesit cu totul altceva si anume asta:









Sarbatorita


ingrediente
blat
4 oua
200g zahar
200g ulei
200g nectar caise cu visine
1 praf copt
1 zahar vanilat
faina cat cuprinde pt a iesi compozitia ca o smantana mai grosuta

crema
400ml frisca
250g ciocolata
1/2 gem caise

 insiropat
1compot visine pt insiropat


 pt blat
cele 4 oua le-am amestecat bine de tot cu zaharul,zaharul vanilat si praful de copt
am adaugat uleiul, putin cate putin(am avut si o manuta de ajutor la prajitura asta)
am adaugat si nectarul
apoi am adaugat faina pana am fost multumita de compozitie (o smantana mai grosuta)
am pus compozitia in tava acoperita cu hartie de copt si am dat la cuptor la foc potrivit

pt crema ganache am mixat frisca(800g), apoi am turnat ciocolata topita si am amestecat bine pt omogenizare

Am taiat blatul in trei, am pus prima foie, am insiropat cu zeama de la compot, am pus jumatate din crema, a 2 a foie, insiropat, uns un strat de gem de caise,cealalta jumatate crema, ultima foie blat, insiropat si dat la rece.
 Ornat cu pasta de zahar

 

















sectiune




si 2 poze cu cei mici pe langa el (nerabdatori sa dea atacul)
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog