duminică, 3 octombrie 2010

Tort inimioare


Fiindca azi a fost ziua sotului meu am vrut sa fac ceva mai deosebit azi si cum el e fan diplomat nu putea lipsi diplomatul, numai ca i-am adus niste modificari


Ingrediente:
blat exotic, reteta Lissei (copiata si facuta exact cum a scris-o ea - multumesc inca o data Lissa)
-450 g faina
-450 g zahar tos
-175 ml ulei
-3 oua intregi batute ca pentru omleta
-120 g nuci prajite si taiate bucatele mici
-3 banane potrivite facute pireu
-160 g ananas taiat marunt ,dupa ce l-am masurat l-am pus intr-un pahar si peste el am pus sirop cat sa-l acopere,
-1 lingurita bicarbonat (lingurita de ceai )plina cu varf si stins cu lamaie
-1 lingurita rasa sare
-1 lingurita scortisoara(facultativ)
-1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie


Int-un bol se pune faina , bicarbonatul, sarea , zaharul, si scortisoara.
Se adauga ouale si uleiul amestecand cu lingura pana totul devine umed.
Se adauga ananasul ,nucile ,vanilia si pireul de banane,se amesteca usor cu lingura.
Se unge o forma si se tapeteaza cu faina ,se pune compozitia si se da la cuptor .
Eu am pus intr-o cratita cu diam.de 20 cm si am copt la foc mic in jur de o ora ,am incercat cu scobitoarea si cand a iesit curata a fost gata.


 Imagine micsorata 31%
Imagine Atasata
920 x 696 (223.47k)



crema diplomat (modificat)
3 oua
1/2 cana zahar
1/2 cana zeama mandarine
2 plicuri gelatina (20 g)
400-500g frisca
1 banana pisata
2 portocale
4 kiwi
1/2 fructe ananas din compot

gelatina am pus-a la dezidratat in cateva linguri de compot de ananas
am batut ouale pe baie de abur cu zaharul
am adaugat si zeama de mandarine si am amestecat in compozitie pana s-a mai ingrosat (ca o ciulama)
apoi am pus gelatina topita
am adaugat bananale zdrobite cu furculita
apoi frisca batuta in prealabil


 Imagine micsorata 31%
Imagine Atasata
920 x 696 (125.17k)



am asamblat tortul in felul urmator
am pus o foaie de blat in tava, un rand de crema, unul de fructe, iarb unul de crema si unul de fructe si am incheiat cu o alta foaie de blat
dupa ce a stat cateva ore in frigider, am indepartat marginile si am taiat tortul in forme de inimioare pe care le-am ornat dupa imaginatia de moment cu frisca si trandafiri facuti din pasta de jeleu



Imagine Atasata

tort diplomat

TORT   DIPLOMAT

INGREDIENTE: (pt blat) 5 oua, 200 g zahar, 200 ml ulei, 1/2 cana apa minerala, 250 g faina, 1 plic praf de copt, 2 linguri amidon

Am separat albusurile de galbenusuri.

Am frecat albenusurile cu zaharul apoi am pus uleiul treptat.

Apoi am adaugat apa amestecand inca vreo 2 minute.

Intr-un castron am amestecat faina cu amidonul si cu praful de copt si le-am adaugat Galbenusurilor,putin cate putin )a iesit o compozitie usor vartoasa).

Separat am batut albusurile spuma si am amestecat apoi cu o lingura,de sus in jos,pana a devinit omogena.

Am pus hartie de copt in tava si am turnat,niveland frumos deasupra.

Am copt la 175-180 grade C, cca. 30 minute.

Am lasat blatul sa se raceasca apoi l-am taiat in trei
Imagine Atasata

Ingrediente(pt crema)

20 g gelatina

6 oua

550ml lapte

1 lingura amidon

250 g zahar

500 - 600 g frisca

1 cutie compot ananas

fructe (kiwi, portocala, banana)

frisca pt ornat



Am pus gelatina la inmuiat in 5-6 linguri apa

Am pus ananasul si fructele (kiwi, portocala, banana) la scurs.

Ouale le-am amestecat cu zaharul si le-am pus pe foc mic si am amestecat bine

Am adaugat laptele apoi o lingura de amidon

Am amestecat pana s-a ingroasat si am luat de pe foc

Am pus in crema luata de pe foc gelatina.

Am lasat sa se raceasca amestecand din cand in cand

Am batut frisca si am adaugat crema racita.

Am insiropat o foaie de blat cu sucul de la ananas

Am turnat jumatate din crema, am pus cealalta foaie de blat, am insiropat

Am pus si restul de crema si am aseazat ultima foaie de blat.

Am dat la frigider.

A doua zi am rasturnat tortul pe o tava si am orneazat cu frisca dupa preferinta.
Imagine Atasata

tortul ornat si cu sectiune

Imagine Atasata

Tort casuta poneilor

Tort cu mascarpone si caramel

TORT CU MASCARPONE SI CARAMEL


Attached Image


Blat:
2 oua
sare
150 g zahar
1 zahar vanilat
80g faina
40 g amidon
1 plic prf budinca caramel
6 linguri lapte gras
1 lingurita praf copt
40g cacao

intr-un bol am amestecat faina, amidonul, cacaua, budinca si praful de copt

Resized to 97% (was 640 x 245) - Click image to enlargeAttached Image


intr-un alt bol am batut albusurile cu un praf de sare
am adaugat 50g zahar si am batut spuma

Resized to 97% (was 640 x 245) - Click image to enlargeAttached Image


in alt lighean am frecat galbenusul cu restul de zahar, zaharul vanilat si 6 linguri de lapte caldut
peste crema de galbenusuri am turnat amestecul cu faina si am amestecat bine

Resized to 97% (was 640 x 324) - Click image to enlargeAttached Image


am adaugat si albusurile si am amestecat bine compozitia rezultata am turnat-o in tava tapetata cu faina si am bagat in cuptorul preincalzit si am copt la foc potrivit

Resized to 97% (was 640 x 245) - Click image to enlargeAttached Image


cand a fost gata am scos si am lasat sa se raceasca

Attached Image

sirop pt insiropat blatul
eu am avut un sos in care am caramelizat bananele pt rulada de biscuiti in care am adaugat un pahar si jumatate de apa si cu acast sirop am insiropat blatul

Resized to 97% (was 640 x 245) - Click image to enlargeAttached Image


crema mascarpone (multumesc Lacry2008 pt aceasta crema)
1 plic gelatina 10 g
250 gr. mascarpone
200 g frisca
1 plic zahar vanilat
2 galbenusuri
100 g zahar
1 portocala


am pus gelatina în apa rece 10 minute
am pus într-un castron galbenusurile cu zaharul, am mixat cateva secunde apoi am pus la ingrosat la bain marie amestecand mereu.
am dat deoparte, am adaugat gelatina care s-a umflat intre timp si am amestecat bine

Resized to 97% (was 640 x 164) - Click image to enlargeAttached Image


am amestecat mascarpone cu un plic de zahar vanilat
am turnat mascarpone peste compozitia de oua, apoi frisca batuta in prealabil cu mixerul.
am adaugat si o portocala cubulete

Resized to 97% (was 640 x 324) - Click image to enlargeAttached Image


crema caramel
-2oua
-1, 1/2 lg faina
-120 gr zahar pt caramelizat
-350ml lapte
-20g unt
-2 lg nuca macinata
-10g gelatina
-200ml frisca

-am pus pe foc intr-o cratita zaharul cu 2 lg de apa si am asteptat sa se devina caramel

Resized to 97% (was 640 x 245) - Click image to enlargeAttached Image


intr-un vas am pus cele 2 oua si amidonul si le-am amestecat fara sa faca gogoloate
am adaugat apoi laptele
si am turnat peste caramelul care inca era pe foc, la foc mic
am lasat pe foc pana ce s-a topit caramelul si crema a devenit ca o budinca groasa si am adaugat 2 lg de nuci macinate

Resized to 97% (was 640 x 484) - Click image to enlargeAttached Image


apoi am lasat sa se raceasca dar nu de tot,timp in care am batut frisca
apoi am adaugat gelatina si 20 gr unt
dupa ce s-a mai racorit am adaugat frisca si dupa ce s-a omogenizat am adaugat cateva bucatele de ciocolata

Resized to 97% (was 640 x 484) - Click image to enlargeAttached Image


asamblare
am taiat blatul in trei
am pus in tava primul blat l-am insiropat
am pus crema mascarpone
am pus al 2 lea blat am insiropat,am dat un pic la rece (timp in care m-am ocupat de crema caramel)
am scos de la rece tortul am pus si crema caramel si am dat iar la rece pt a se intari
dupa ce s-a intarit si crema caramel am pus si ultimul blat insiropat si el
am uns cu putina crema pt a nu mai fi gaurele in blat

Resized to 99% (was 628 x 318) - Click image to enlargeAttached Image


am pregatit si glazura Adrianei
am folosit
15 lg zahar
5 lg cacao
100g frisca
120g apa
5g gelatina

Resized to 97% (was 640 x 484) - Click image to enlargeAttached Image


am ornat tortul cu aceasta glazura si cu trandafirii facuti din pasta de jeleu

Resized to 97% (was 640 x 484) - Click image to enlargeAttached Image


Resized to 97% (was 640 x 505) - Click image to enlargeAttached Image


si sectiune

Attached Image

Torturi cu glazura ciocolata

Tort chitara cu mascorpone

Tort cu mascarpone

Tort cu crema de piersici

Tort cu crema de branza vaci
    

Tort brazilian

Tort cu crema de mascarpone si crema caramel
                                    Tort cu crema de iaurt si de mascarpone

Torturi carte

 Primul tort imbracat in pasta de zahar
diplomat ciocolatos


Tort carte
tort carte

Torturi printese

Tort pt Rahela 8 ani
diplomat cu fructe




Tort cu mousse de cocos
Tort pt Estera 6 ani
blat amandine si crema de capsuni

si sectiune

Tort masinuta si tort cu masini

Tort Manu 4 ani



                                                         Tort Abel 2 ani



                                                         Tort Abel 1 an
                                          


                                        Tort Manu 5 ani
                                            
                                                   si sectiune
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog