La aceasta reteta m-am inspirat din retetele de pe blogul Laurei Laurentiu din nou, am transformat un chec in briose
4 oua
200g zahar
135g unt
200g faina
120ml vin rosu
1/2 lingura esenta vanilie
un varf de lingurita praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
1 praf sare
1/2 pahar fructe uscate (visine)
1 lingura cocos
ca
si glazura am folosit pt o tava un jeleu de visine ramas de la alt
desert , iar pt cealalta tava ciocolata si ornamente avute prin casa
Am pornit cuptorul la foc potrivit
Am mixat galbenusurile cu 100g zahar pana a devenit un amestec cremos
Am adaugat untul moale taiat in bucati si l-am incorporat cu mixerul in crema de galbenusuri
Am adaugat faina si praful de copt apoi adausurile, 1 lingura de cocos si 1/2 de pahar de visine uscate
Am adaugat vinul, scortisoara si esenta si am amestecat totul bine
Separat, am batut spuma albusurile cu sarea, apoi am adaugat si restul de zahar 100g si am mixat pt a se dizolva bine
Compozitia cu galbenusuri am turnat-o peste albusurile spuma si am amestecat usor de jos in sus
Am pus cate 2 linguri in formele de briose si am dat la cuptorul incins in prealabil
am scos din cuptor
si am asezat briosele pe tavi,
avand
niste jeleu de visine gata preparat am pus pe cateva briose acel jeleu
si niste margarete de napolitana care le primisem de la o prietena
iar
pe celelalte briose am pus ciocolata amestecata cu putina miere si am
ornat cu ce am mai gasit gata facut (asta doar pt a nu le lasa neornate)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
sfecla rosie hrean otet zahar sare apa Se ia sfecla rosie, se spala bine, se fierbe, se curata, se taie cuburi, felii sau...
-
Aceasta este cea de-a doua reteta cu care particip la concursul BLOGGOSPODINA , organizat de doamana Laura Laurentiu pe blogul dumneaei www...
-
Reteta postata de Adriana Nicoleta pe culinar.ro careia ii multumesc si pe aceasta cale am folosit 15 lg zahar 5 lg cacao 100g frisca 12...
-
ingredientele: - 5 gr de gelatina pusa la inmuiat in 30ml apa - 50 de grame de glucoza (miere, energizant) - 450 de grame de zahar pudra ...
-
Am luat de la piata un bidon de2 l de lapte dar fiindca a fost cald cand am ajuns acasa am constatat ca nu tine la fiertasa ca a ramas in ...
-
Cum primavara se lasa asteptata, am facut ca la mine sa fie primavara, "mi-au inflorit narcisele, calele si ghioceii", asa ca i-a...
-
Cu o intarziere de o saptamana vin si eu cu tortul de ziua noastra, zi in care am inceput o noua viata impreuna....dar cu 11 ani in urma....
-
Reteta e luata de pe culinar, postata de Poca careia ii multumesc de reteta pentru blat 6 oua 200 gr zahar 30 ml apa 30 ml u...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu