
4 oua
200g zahar
135g unt
200g faina
120ml vin rosu
1/2 lingura esenta vanilie
un varf de lingurita praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
1 praf sare
1/2 pahar fructe uscate (visine)
1 lingura cocos
ca si glazura am folosit pt o tava un jeleu de visine ramas de la alt desert , iar pt cealalta tava ciocolata si ornamente avute prin casa
Am pornit cuptorul la foc potrivit
Am mixat galbenusurile cu 100g zahar pana a devenit un amestec cremos
Am adaugat untul moale taiat in bucati si l-am incorporat cu mixerul in crema de galbenusuri

Am adaugat faina si praful de copt apoi adausurile, 1 lingura de cocos si 1/2 de pahar de visine uscate

Am adaugat vinul, scortisoara si esenta si am amestecat totul bine

Separat, am batut spuma albusurile cu sarea, apoi am adaugat si restul de zahar 100g si am mixat pt a se dizolva bine

Compozitia cu galbenusuri am turnat-o peste albusurile spuma si am amestecat usor de jos in sus

Am pus cate 2 linguri in formele de briose si am dat la cuptorul incins in prealabil

am scos din cuptor

si am asezat briosele pe tavi,
avand niste jeleu de visine gata preparat am pus pe cateva briose acel jeleu si niste margarete de napolitana care le primisem de la o prietena
iar pe celelalte briose am pus ciocolata amestecata cu putina miere si am ornat cu ce am mai gasit gata facut (asta doar pt a nu le lasa neornate)


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu