miercuri, 13 iulie 2011

Cosulete cu cas

Si de data asta tot de pe www.retetecalamama.ro am preluat reteta acestor minunate cosulete


 Aluat:
   500g faina
   25g drojdie proaspata
   75g unt
   300ml lapte (eu am pus iaurt din lipsa de lapte)
   1 lingurita sare
   1 lingura zahar
  
   Umplutura:
   100g branza proaspata de vaci
   150g cascaval (eu am avut cas afumat)
   50g unt moale
  
   finisat:
   ou batut sau galbenus
  
   Am facut un aluat la masina de paine, am scos si am pus intr-un lighean la crescut

pt umplutura am amestecat ingredientele bine

dupa ce si-a dublat volumul

am impartit aluatul in 2 am intins doua foi am pus umplutura am rulat si am lasat sa se odihneasca 5 minute,

apoi am intins iar aluatul (aici m-a cam chinuit un pic ca se lipea de sucitor, probabil a avut prea multa umplutura sau prea zemoasa),

am rulat din nou foaia

cu ajutorul foarfecei am crestat ruloul cam pana la jumatatede 2 ori, iar a treia taietura am taiat complect bucata de rulou

am luat bucata cu cele 2 crestaturi si partile exterioare le-am tras inspre afara pt a obtine forma de cosulet

am asezat aceste cosulete in tava captusita cu hartie de copt

Le-am lasat sa creasca cateva minute, le-am uns cu ou batut

si am presurat pe toarta niste susan iar in cosulet am mai pus niste cas ras
 
am introdus in cuptorul preincalzit pt ~ jumatate de ora


Fata cea mare le-a descris in felul urmator:"sunt fff pufoase si crocante, delicioase si nu mai am cuvinte sa le mai descriu"

Sarmale cu ciuperci

O alta reteta preluata de pe blogul Laurei www.retetecalamama.ro, reteta de sarmale cu ciuperci, o reteta deosebit de delicioasa.
1 varza, cateva frunze de vita, 5 ardei
400g ciuperci
200g ciuperci
2 morcovi
2 cepe
150g bulion rosii
200g orez
50 ml ulei
marar, cimbru, sare, piper, dafin

varza dulce am curatat-o de frunzele ofilitesi am pus-o la oparit in apa fiarta cu sare

morcovii i-am curatat si dat pe razatoarea mare, ceapa am tocat-o marunt


am incins uleiul , am adaugat morcovii si ceapa si dupa ~5 minute am adaugat ciupercile date pe razatoarea mare,


am amestecat bine si am mai lasat ~2 minute, am luat de pe foc, am adaugat orezul,

sare si piper, si verdeturile si fiindca mi-a ramas o portie de pilaf care nu cred ca o mai manca nimeni am pus si acea portie de pilaf am amestecat bine

am omogenizat bine compozitia si am umplut ardeii,


si am rulat sarmalele atat de varza cat si de frunza de vita





in oala in care am pus sarmalele la fiert am pus un pat de nervuri de frunze si frunze ramase de varza, am aranzat sarmalele si am pus suc de rosii de asupra (nu am mai pus bulion ca tot aveam niste rosii pt gatit)



si niste varza tocata, am adaugat apa calda si am pus pe foc mic aproape de o ora jumatate.
Au iesit niste sarmale fff gustoase

Dulceata de visine

 
  Reteta de dulceata de visine luata de pe http://www.retetecalamama.ro/
1kg visine curatate de samburi
1kg zahar
1/2 lamaie

Visinele si zaharul se pun intr-o oala incapatoare, se scutura oala pt a se incorpora zaharul si se pune pe foc mic
dulceata se fierbe spumandu-se de cateva ori.
dupa ce nu mai face spuma se adauga zeama de lamaie (sau lamaia feliata)
dulceata este gata cand picurii siropului raman fermi si nu se imprastie
Se pene fierbinte in borcane, se infileteaza capacele si se rastoarna pe capac timp de un sfert de ora





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket