duminică, 7 august 2011

tort de nunta cu cale



Blat negreasa alba si neagra, crema de iaurt cu visine, ganache, crema de mascarpone cu visine, imbracat in pasta de zahar si plastelina de ciocolata amestecata cu pasta de zahar, flori din pasta de zahar
tort de aproape 20 kg







Reteta pt un etaj, nu pt intreg tortul este: 6 oua 240g zahar 240ml ulei 120ml apa 315g faina 12g praf copt 1,5 linguri cacao zahar vanilat crema 1 (iaurt) 250g iaurt 250ml frisca 1 plic gelatina 5-6 linguri sirop de visine 2-3 linguri zahar (dupa gust) crema 2 (ganache) 200g ciocolata 300 ml frisca crema 3 (mascarpone) 1 cutie mascarpone (250g) 3 linguri sirop visine 2 linguri zahar 300ml frisca sirop 200g zahar 400ml apa esenta rom coaja lamaie visine blat am facut jumatate cu cacao si jumatate alb pt cel alb: am amestecat intr-un castron faina, praful de copt si cacaua am separat albusul de galbenus, albusul l-am batut spuma cu un praf sare, galbenusurile le-am frecat cu zaharul si zaharul vanilat, am adaugat uleiul putin cate putin formand o maioneza dulce, apoi am adaugat apa si am mixat am adaugat faina amestecata cu praful de copt si cacaua si dupa ce am omogenizat bine am adaugat si albusul batut spuma amestecand usor pana la incorporare am copt 2 foi separate in cuptorul incins la foc potrivit la fel am procedat si cu cel alb numai ca am inlocuit cacaua cu faina crema 1 am pus la hidratat gelatina in 3 linguri de apa am amestecat iaurtul cu siropul si zaharul, am batut frisca am luat cateva linguri de iaurt si le-am amestecat cu gelatina topita pe baie de abur, apoi am adaugat-o intregei compozitii, am amestecat bine, am adaugat si frisca si am omogenizat compozitia crema 2 am topit ciocolata pe baie de abur am batut frisca apoi am adaugat ciocolata topita mixand pt omagenizare crema 3 am amestecat mascarponele cu siropul si zaharul apoi am adaugat frisca batuta si am omogenizat sirop am caramelizat putin zaharul, am adaugat apa si dupa ce s-a topit bine zaharul am stins focul si am adaugat esenta de rom si coaja de lamaie am lasat sa se raceasca asamblare am pus o foaie cu cacao, am insiropat, am imprastiat visine pe blat am pus crema de iaurt, blat alb, insiropat, crema ganache, blat alb, insiropat, visine, crema mascarpone si am terminat ci blat cacao insiropat am imbracat totul in unt fracat cu zahar, apoi am imbracat cu pasta de zahar, am facut un cerc imprimat deasupra din plastelina de ciocolata amestecata cu pasta de zahar, am pus buchetul de cale si am ornat cu royal icing pe margine

9 comentarii:

  1. Este superb ! Florile arata super ! Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. FOARTE REUSIT.FELICITARI DIN SUFLET.IONELA SI DAN

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos si elegant tortul!Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc din inima pt felicitari si aprecieri, fac mult.

    RăspundețiȘtergere
  5. Superb tortul si ce mare l-ai facut ,20 de kg?????foarte elegant,la fel si calele,perfecte,apropo amesteci plastelina de cioco (miere + ciocolata) cu pasta de zahar a Adrianei?de ce ,ca sa fie mai maleabila,am auzit ca cu ea simpla nu poti sa imbraci un tort ca se rupe,e adevarat???

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc
    am amestecat plastelina cu pasta pt a nu colora pasta de zahar cu colorant maro.
    nu am incercat sa imbrac un tort mare cu plastelina de ciocolata , doar tortulete si nu m-am descurcat tocmai multumitor de ceea am ales varianta asta cu toate ca m-am chinuit un pic si asa (se lipea de masa si cand s-o ridic se intindea si se subtia intr-o parte....), dar am reusit s-o duc la capat pana la urma

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket