
Am facut si miere fiarta si sirop (sau cum as putea sa-l numesc) nefiert
Pt miere am folosit un lighean de flori si alt lighean pt 'sirop'

Am salcamul spalat si l-am pus in cratita

Apoi le-am pus la fiert cu circa 2,5litri apa
Dupa fierbere aratau asa (eu nu l-am fiert mult, doar cateva clocote si am oprit si lasat la macerat pana a doua zi pe la amiaza)

Am strecurat printr-o sita si apoi inca o data prin tifon si asta e zeama rezultata

cand am pus inapoi pe foc am adaugat in suc aproximativ 2,500kg. zahar si feliile unei lamai cu tot cu coaja (din care am scurs din zeama pe a o adauga spre sfarsit)

am spumat de cate ori a fost nevoie si pe la mijlocul fierberii am adaugat si 5 fire de menta salbatica pt o aroma mai placuta (am lasat-o ~5 minute apoi am scos-o)


asa arata in timpul fierberii.

Am scos cojile de lamaie

Am adaugat si zeama de lamaie si am mai luat spuma de vreo doua ori.

si am tot incercat cat e de legata punand in farfurioara pe geam

si cand am fost multumita de rezultat am oprit si am pus in borcane fierbinte, am pus capacul si l-am pus pe capac cateva minute, apoi am intors si le-am acopreit lasandu-le asa pana la racire.

La mine a durat cam o ora jumate, la foc mai mare dar in timpul asta am stat mai mult pe langa ea.
Si asa arata in borcane, si cam asta e tot ce a iesit

si a doua varianta e cea nefiarta
am pus in borcane un rand de flori, unui de zahar si tot asa pana s-a umplut borcanul si am lasat la macerat pt a se topi zaharul si a isi trage esenta (aroma, gustul si tot ce se mai poate ) din flori dar rezultatul v-il arat peste cateva zile cand va fi gata.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu