miercuri, 9 martie 2011

Tort 8 martie



 Reteta e luata de pe culinar, postata de Poca careia ii multumesc de reteta

pentru blat

6 oua
200 gr zahar
30 ml apa
30 ml ulei
20 gr cacao
7 linguri cu faina
1 lingura budinca caramel

intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntaresc
dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus, pale pale, pana se incorporeaza albusurile.


dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa, si le mixati cu mixerul (eu am adaugat lingura de budinca si cacaua si am amestecat tot cu lingura, apoi faina amestecand cu lingura)
o sa va iasa un aluat mai subtire

turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati , iar pe fundul ei puneti si hartie de copt(am folosit tava rotunda cu diametrul de 28)
o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade.

blatul l-am taiat in 3 si l-am lasat la racit


 si ne ocupam de sirop

pentru sirop

400 ml apa
200 gr zahar
2 plicuri capucino de ciocolata


punem toate ingredientele pt sirop intr-o craticioara la fiert, si din momentul cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute
lasam siropul la racit si mergem mai departe, sa ne ocupam de crema

pentru crema

3 galbenusuri
150 gr zahar pudra
1 paket de margarina ( de 250 gr)
3 linguri cacao
1 ciocolata

intr-un castron punem margarina partial topita, o mixam bine de tot pana ne iese un fel de maioneza mai slaba



se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul




adaugam galbenusurile si cacaoa



si mixam pana obtinem crema asta, apoi am adaugat ciocolata topita mixand iar



am pus pe platou prima parte de blat ,

peste care am pus cu lingura din sirop pe tot blatul, apoi punem o jumatate din crema ,

apoi am pus peste crema alta parte de blat si am insiropat din nou.
am pus si cealalta jumatate de crema, ultima parte de blat, am insiropat

si am dat la frigider cateva ore
pe urma bagati tava cu blatul taiat, insiropat si cremuit la frigider, pt minim 2 ore
Am scos , am uns cu unt, am imbracat cu pasta de ciocolata si ornat cu royal icing si pasta de zahar
am mai facut si unul dreptunghilar folosind aceeasi reteta dar 1 data si jumatate
inainte de a fi imbracat

si ornat
si o sectiune








Ghiocei

Voi lasa ca pozele sa vorbeasca si daca sunt nelamuriri voi raspunde cu placere
si poza cu poza pt a se vedea mai mari un pic
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog