miercuri, 6 octombrie 2010

Aperitiv cu napolitana





Attached Image


Ingrediente:

2 foi de napolitane,
300 gr de ciuperci,
300 gr carne tocata,
5 oua,
1 legatura patrunjel,
1 ceapa,
1/2 morcov,
sare,
piper,
ulei.
Preparare:

Am curatat ceapa si ciupercile, am taiat ceapa si ciupercile marunt,
Am calit morcovul dat pe razatoare si ceapa

Attached Image

dupa ce s-a inmuiat am adaugat ciupercile si carnea tocata si am calit impreuna , pana cand carnea s-a albit si s-a patruns

Attached Image

Cand s-au calit toate le-am dat deoparte sa se raceasca putin apoi am adaugat cele 3 oua, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust.

Attached Image

Am impartit compozitia in jumatate, apoi am intins o parte pe o foaie de napolitana

Attached Image

si cealalta jumatate pe foaia ramasa. Am lasat sa se inmoaie asa 10 minute, apoi le-am rulat si le-am dat la frigider.

Attached Image

Dupa o jumatate de ora le-am taiat felii de un deget grosime.

Attached Image

Am trecut fiecare felie prin faina,

Attached Image

apoi prin oua batute

Attached Image

si pesmet

Attached Image

si le-am prajit pe toate in ulei incins.

Attached Image

Ca salata si ornament am folosit
rosie
castravete
ridichi
salata verde
si putin morcov

Attached Image

si una cu sectiune

Attached Image

si un pic mai de aproape

Attached Image

Inghetata de portocale


am facut aceasta inghetata de portocale fiind inspirata de inghetatele Savei Laura (multumesc floare.gif )
Ingrediente:
- 5 portocale(am avut 500 ml suc)
- 3 galbenusuri + un ou
- 80g. zahar
- 250 ml. frisca
- 1 lingura caramel portocale (reteta Mayei)
- caramel de portocale pentru ornat

Imagine Atasata

Am spalat portocalele.
am taiat unele pe jumatate, iar la unele capacelul:
am scos pulpa:
am strecurat sucul:

Imagine Atasata

Am batut galbenusurile, oul si zaharul, apoi le-am pus pe foc mic continund sa bat pana s-au mai ingrosat
am adaugat sucul de portocale,

Imagine Atasata

am asezat castronul intr-un vas cu apa rece, dupa care am batut in crema pana ce s-a racit:
am batut frisca si am amestecat impreuna cu crema:
am adaugat lingura de caramel de portocale:

Imagine Atasata

Se umplu cu aceasta compozitie cojile de portocala:

Imagine Atasata

Se dau apoi la congelator pentru minim 4 ore. Asa arata sectiunea smile.gif

Inghetata de ciocolata in 'bol' de ciocolata



Ingrediente:
4 oua
60g zahar
300ml lapte
300ml frisca
150g ciocolata (+1 ciocolata pt 'bol')

Imagine Atasata

Am mixat galbenusurile cu 40g zagar pe baie de aburi pana s-au ingrosat, apoi am adaugat laptele si am mai lasat pe foc cateva minute amestecand mereu
Am mixat albusurile cu 20g zahar si le-am adaugat galbenusurilor (dupa ce s-a mai racorit putin)
Ciocolata (150g) am topit-o in 150g frisca si apoi am dat la rece. Cand inca era calduta am adaugat un plic cu praf de inghetata de ciocolata, am mixat si rezultatul l-am adaugat compozitiei de oua. Am mixat si restul de frisca (150g) adaugand-o compozitiei.




Am pus tot rezultatul in cutie si am introdus in congelator peste noapte.

Imagine Atasata

A doua zi am pregatit 'bolul' pt inghetata:
Am imbracat interiorul unei cutii de mascarpone in folie de aluminiu, peste care am pus ciocolata topita, am pus si peste capac si am dat la rece pt a se intari. Avand niste plastilina de ciocolata am facut si un tranfafir (daca-i pot zice asa), doar pt a fi totul din ciocolata

Imagine Atasata

Si acum v-as servi un "bol' cu inghetata dor nu o pot face dacat virtual

inghetata "elefant" (cu iaurt)

Imagine Atasata

500ml iaurt de piersici
250ml frisca

Imagine Atasata

Am batut frisca, am pus iaurtul in castron,

Imagine Atasata

am adaugat frisca si am amestecat bine

Imagine Atasata

Am turnat in forma de elefant si am lasat peste noapte la congelator,

Imagine Atasata

iar a doua zi am rasturnat pe platou

Imagine Atasata

Mai simplu de atat nu stiu daca se poate si de gust nici nu mai trebuie sa spun......yummmmiii o bunatate

Inghetata de banane

4 banane micute
250ml frisca lichida
zeama jumatate lamaie
5 linguri zahar

Imagine Atasata

Am taiat bananele, le-am stropit cu zeama de lamaie, am adaugat si zaharul apoi le-am mixat pana a devenit un pireu

Imagine Atasata

am adaugat frisca in pireului de banane si am amestecat bine

Imagine Atasata

Imagine Atasata

rezultatul l-am pus in forme (de inimioare in cazul meu)

Imagine Atasata

am lasat peste noapte la congelator iar a doua zi am rasturnat pe platou si am ornat cu banane si sirop de visine mai grosut (asta am avut mai la indemana)

tort inima



Torturi diverse








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog