Am inscris aceasta reteta in concursul BLOGGOSPODINA, de pe www.retetecalamama.ro, avand linkul http://www.retetecalamama.ro/2011/04/bloggospodina-un-concurs-gazduit-de.html
Ingrediente
maruntaiele unui mielul (ficat, plamani, splina si rinichi)
mielul fiind fff mic (4kg) am mai adaugat
500g pipote de pui
3 pulpe superioare
10 oua
2 legaturi de ceapa verde
1 legatura usturoi verde
o mana buna de leurda
1 legatura patrunjel
1 legaturi marar
1 morcov fiert
2 linguri smantana
1 lingura de unt
2 linguri de faina
1 lingurita de sare
1 lingurita de piper
Cum se prepara drobul de miel:
Am fiert organele, pipotele si pulpele si 4 oua(in vase separate)
Organele le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari.
Am tocat pulpele marunt, iar pipotele le-am mixat impreuna cu morcovul.
Am tocat marunt si verdeturile.
Am amestecat organele, pipotele, pulpele maruntite cu verdeturile, ouale batute si condimentele.
Am uns cu unt un vas de yena si am pus o parte de umplutura, am pus ouale fierte taiate in jumatate,
apoi restul de umplutura.
Am batut un ou cu 2 linguri de smantana si una de faina si am pus deaupra drobului.
L-am pus in cuptor la foc potrivit pentru 45 de minute. S-a rumenit frumos asa ca am scos si am pus pe un platou imbracat in salata si am decorat cu ridichi si patrunjel.
Pofta buna!