vineri, 11 noiembrie 2011

Sfecla rosie pt iarna


sfecla rosie
hrean
otet
zahar
sare
apa

Se ia sfecla rosie, se spala bine, se fierbe, se curata, se taie cuburi, felii sau batoane.

Se aseaza in borcan si deasupra se pune o lingurita sau lingura dupa preferinta, de hrean dat pe razatoarea cu ochiuri mici
Solutia:
-o parte otet
-2 parti apa
-1 lingura de sare la litru de lichid
-2 linguri de zahar la litru de lichid
Se fierbe pana se topesc sarea  si zaharul si se toarna fierbinte peste sfecla.
Se inchid ermetic si se pun in paturi pana la racirea completa, apoi se pun in camara.

alaturi de niste cartofi prajiti


7 comentarii:

  1. abia acum am vazut intrebarea
    se pare ca am omis sa scriu dar sfecla fiarta se taie....

    RăspundețiȘtergere
  2. Se poate realiza reteta cu toate semipreparatele crude adaugate in borcane, borcanele inchise ermetic si date la cuptor 20 minute dupa ce apar primele bule de fierbere in borcan. Iese delicioase, parca atunci facute, cu gust de proaspat.

    RăspundețiȘtergere
  3. multumim de reteta; buna de incercat

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca da; eu de obicei o dau pe razatoare atunci cand o fac s-o mananc imediat

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket