marți, 17 mai 2011

Tort mere

  •  
  •  
  • Avem nevoie de
  • mere(cat e circumferinta cratitei voastre ca ele se pun intregi),
  • putin gem sau dulceata de care doriti ca sa le umplem (eu am folosit dulceata de coaja de pepene),
  • zahar,
  • scortisoara,
  • unt,
  • lamaie
  • pt. blat de pandispan
  • 6 oua,
  • 6 linguri de faina alba,
  • esenta de vanilie
Merele le curatam si le punem in apa cu zeama de lamaie sa nu se inegreasca,le scobim cu un cutit ascutit scotand astfel cotorul si samburii,si le umplem cu ce gem sau dulceata vrem,le dispunem in cratita unsa cu unt ,le presaram cu zahar si scortisoara pudra,mai punem ceva fulgi de unt si pe ele si printre ele...
Le dam la coptorul preincalzit la foc potrivit,exact cat ne ia sa pregatim blatul de pandispan.Batem spuma 6 albuse cu 6 linguri de zahar
Adaugam tot batand si galbenusele cate unul,coaja rasa de lamaie si esenta,si apoi cu lingura de lemn de sus in jos incorporam 6 linguri de faina...
Turnam aluatul deasupra si sucim de cratita ca la sarmale ca sa intre blat bine peste tot printre mere...

Rasturnam tortul.

Imbracam in frisca, dar eu avand ramasa niste pasta de ciocolata  am folosit-o la imbracarea acestui tort.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket