duminică, 2 ianuarie 2011

Rulade piept pui cu muraturi si....

 ingrediente
2 piepti pui
cascaval
sunca pui
castraveti murati
morcovi fierti
usturoi
sare
piper
condimente
vin

 am pus piepti de pui taiati si batuti la macerat cu sare, piper, usturoi, o cescuta de vin, apa si verdeturi uscate
Cat timp a stat sa se macereze am pregatit restul ingredientelor
 am intins pe tocator cate o bucata am pus cascaval, sunca,morcov si castravete murat
 bucatile de carne umplute le-am rulat strans.  Apoi am prins in scobitori sau am legat bine ruladele cu ata (care erau mai rupte si  nu le-am putut prinde in scobitori) dupa care le-am asezat intr-o tava in care am pus cam 50 ml ulei. Am introdus tava in cuptorul incins bine.
NU stiu dat a stat la cuptor, ca nu am cronometrat. Cand este rumenit (mai tare sau mai putin , dupa gust) se incearca cu un bat de chibrit
Am scos, am feliat si am servit alaturi de pireu de cartofi

Briose cu mascarpone


Ingrediente:

- 250 gr faina
- 250 gr mascarpone
- 100 gr unt topit
- 180 gr zahar
- 3 oua
- 1 plic vanilie
- 1 plic praf de copt
- 100 gr de lapte
- 6 patratele de ciocolata amaruie
- rom sau esenta de rom
- coaja de la un lime
- nuci 100g
Se bat bine ouale intregi cu zaharul,



se adauga zaharul vanilat, cateva picaturi esenta rom, se adauga mascarpone ,



se amesteca bine. Se adauga untul topit si racit ,laptele iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt ...
La sfarsit se pune ciocolata razalita pe razatoarea mare, peste ciocolata puneti o lingura rasa de faina si amestecati asta va ajuta sa nu coboare bucatelele de ciocolata la fund.
Adaugam bucatile de ciocolata la aluat si nucile tocate, razuim coaja de lime.


Se amesteca usor, se pune compozitia intr-o forme de briose.

Deasupra eu am pus bombonele colorate (cip-cip).
Se coace in cuptorul deja cald, la o temperatura medie 180°
 De data asta le-am lasat simple pudrate cu zahar pudra

Cale


Pentru blat

5 oua
10 linguri de ulei
10 linguri de zahar
10 linguri de faina
un pachetel de zahar vanilat sau esenta de vanilie


Pentru pistil
rahat - eu nu am avut decit rahat rosu ,voi folositi de care vreti

Mai intii am taiat rahatul si l-am rulat intre degete cam 2 cm lungime (lungimea se mai poate ajusta mai tirziu, in functie de marima calei )

Se separa ouale ,se bate albusul spuma cu zahar
Se adauga galbenusurile, faina si apoi uleiul tot odata, aromele .
Se ia cu lingura si se pune pe hirtia de copt (pe care eu am uns-o putin,dar numai inainte de prima serie de fursecuri) sau direct pe tava unsa .
Daca aluatul nu se intinde singurel il mai ajutati voi putin cu lingura .Fiindca se intaresc repede  la inceput bag cam 6 fursecuri in cuptor si pe masura ce mi se da mina cresc nr lor.
Se coc in cuptorul incins la 375`F sau 190`C ptr cam 5 min, sau pina marginile se bronzeaza usor.
In usa cuptorului, se dezlipesc cu o spatula ,se aseaza cite o bucatica de rahat in mijloc
si se stringe repede intre degete ca sa se lipeasca .




Se aseaza pe o farfurie.
Dupa au fost coapte toate fursecurile se aranjeaza pe platou si se pudreaza cu zahar

Biscuiti Truffle




Ingrediente pentru 22 bucati:

100 gr ciocolata taiata
45 gr unt
55 gr zahar praf
un varf sare
2 oua mici
esenta vanilie
100 gr faina
10 gr cacao
0,5 lingurita rasa praf de copt (nu prea mult ca sa nu crape tare biscuiteii).
90 gr zahar praf (pentru pudrat)

Untul si ciocolata se pun pe foc mic si se amesteca pana se va omogeniza compozitia, apoi adaugam zaharul si punem mixerul in functiune

Apoi adaugam pe rand cate un ou si esenta de vanilie - mixam bine.

Faina se amesteca cu cacao, un varf de sare, si praful de copt

Totul se adauga peste compozitia ciocolatoasa.


Mixam bine, acoperim vasul cu o folie si punem aluatul la frigider 2 ore.
Asa arata aluatul gata, nu curge de pe paletele mixerului:(al meu curgea un pic, de aceea mi-au iesit un pic cam lasati, dar au fost buni si asa )

Din aluatul racit se modeleaza bilutze de aproximativ 2,5 cm diametru, se tavalesc bine prin zahar praf

Se aseaza in tava pe hartie de copt, la distanta de 4 cm intre ele.

Se vor coac la 160 grade C timp de 10-15 minute - cuptor preincalzit.

Cand sunt gata, biscuitii se vor lasa 2 minute in tava, dupa care vor fi scosi si lasati sa se raceasca.
Si gata!
Se pastreaza in caserole.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket