joi, 11 august 2011

Tort Ariel

blat pandispan
5 oua
150g zahar
150g faina
zahar vanilat

blat negreasa (alba)
3 oua
120g zahar
120ml ulei
120ml apa
165g faina
6g praf copto
zahar vanilat

crema 1 (iaurt)
350g iaurt
250ml frisca
1 plic gelatina
8 linguri sirop de visine
5 linguri zahar (dupa gust)

crema 2 (ganache)
300g ciocolata
250 ml frisca

sirop
200g zahar
500ml apa
esenta rom
coaja lamaie

visine

blat pandispan
am batut albusurile spuma, am adaugat zaharul si zaharul vanilat, apoidupa ce am mixat bine am adaugat cate un galbenus mixand pt incorporare pana am adaugat toate galbenusurile, am adaugat cate o lingura de faina amestecand usor cu lingura de lemn, am pus in tava de 28cm tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor la foc potrivit

blat
am facut jumatate cu cacao si jumatate alb
pt cel alb: am amestecat intr-un castron faina, praful de copt si cacaua
am separat albusul de galbenus, albusul l-am batut spuma cu un praf sare, galbenusurile le-am frecat cu zaharul si zaharul vanilat, am adaugat uleiul putin cate putin formand o maioneza dulce, apoi am adaugat apa si am mixat
am adaugat faina amestecata cu praful de copt si dupa ce am omogenizat bine am adaugat si albusul batut spuma amestecand usor pana la incorporare
am pus in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si am copt la foc potrivit

crema 1
am pus la hidratat gelatina in 3 linguri de apa
am amestecat iaurtul cu siropul si zaharul, am batut frisca
am luat cateva linguri de iaurt si le-am amestecat cu gelatina topita pe baie de abur, apoi am adaugat-o intregei compozitii, am amestecat bine, am adaugat si frisca si am omogenizat compozitia

crema 2
am topit ciocolata pe baie de abur
am batut frisca apoi am adaugat ciocolata topita mixand pt omagenizare

sirop
am caramelizat putin zaharul, am adaugat apa si dupa ce s-a topit bine zaharul am stins focul si am adaugat esenta de rom si coaja de lamaie
am lasat sa se raceasca

asamblare
am taiat in 3 blatul rotund
am pus pe platou blat, am insiropat am pus crema de iaurt, visine, blat, insiropat, crema ganache, si iar blat insiropat
iar pt papusica am decupat cercuri de diferite marimi din blatul negreasa si am procedat la fel (blat insiropar, crema....pana am terminat crema si cercurile de blat), am uns cu unt si am imbracat in pasta de zahar

tort 4 kg


4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket