luni, 2 mai 2011

Ciorba de salata



150g bacon
3 salate
2 cepe
4 catei de usturoi
3 linguri zarzavat (radacinoase)
500g smantana
4 oua
~1 cana orez
marar



Preparare ciorba de salata:
Tocati salata marunt si puneti-o intr-un bol. In oala in care o sa faceti ciorba, adaugati 5-6 linguri de ulei si puneti baconul sa se rumeneasca. Cand s-a rumenit baconul, adaugati ceapa si usturoiul, tocate marunt, si rumeniti totul pana devine ceapa translucida.
Adaugati zarzavatul si rumeniti in continuare,

dupa ce s-a muiat putin zarzavatul adaugati salata tocata dupa preferinta (la mine cat se poate de marunt fiind vorba de copii) amestecand permanent pana se inmoaie salata si scade la jumatate din volumul initial.
Adaugati apa, atat cat sa acopere salata eu am adaugat mai multa si am pus si ~o cana de orez).

Cat fierbe salata, puneti trei oua intr-un bol, adaugati un praf de sare si bateti-le bine. Intr-o tigaie puneti putin ulei si turnati oul batut, dupa ce s-a incins bine uleiul. Dupa ce este gata omleta, turnati-o intr-un bol si taiati-o in bucati, cat mai mici, cu o furculita.

Puneti intr-un bol mare smantana, adaugati apoi si galbenusul de ou si amestecati, din nou, pana se integreaza bine in compozitie.


Daca salata a fiert, incepeti sa adaugati, in bolul cu smantana, zeama din oala, amestecand tot timpul, pana aduceti sosul la o temperatura cat mai apropiata de cea din oala. Apoi turnati sosul in oala, putin cate putin, amestecand permanent. Adaugati si omleta, dupa care mai lasati sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand.

Gustati si mai adaugati sare daca este nevoie, dupa care adaugati mararul tocat(al meu a fost uscat), amestecati si stingeti focul.

Lasati sa se racoreasca 10-15 minute, dupa care se poate servi. O puteti manca atat calda cat si rece, cu paine de casa sau crutoane.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket