sâmbătă, 18 iunie 2011

Tort laptop



ingrediente
250 gr. faina
50 gr. amidon alimentar
100 gr. zahar pudra
200 gr. unt
1 lingurita de esenta de vanilie
lingura de coaja rasa de lamaie sau de portocala

untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de vanilie
Se adauga ingredientele uscate
Se framanta aluatul si se da la frigider pentru 15 minute
apoi se intinde o foaie si se taie forma dorita (la mine a fost dreptunghiular pt a-mi servi ca ecran la laptop)

blat pandispan
10 oua
300 gr faina
300 gr zahar
Mixam ouale cu zaharul si un varf de sare pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Cu o lingura sau cu paleta mixerului, lasam sa cada putin aluat pe intreaga suprafata a compozitiei de oua si zahar si daca acesta lasa urme vizibile (sau “scrie”) atunci compozitia noastra este gata.
Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior. Dupa ce faina este incorporata perfect in compozitia de oua, adaugam alta faina si tot asa pana ce terminam toata faina.
Asezam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina si nivelam cu foarte mare grija suprafata.
crema ganache
700g ciocolata amaruie
800g frisca
pt crema ganache am mixat frisca, apoi am turnat ciocolata topita si am amestecat bine pt omogenizare

am facut un tort din foaie insiropata, crema, foiate blat insiropata, crema si iar foaie pe care l-am imbracat in pasta de ciocolata
si un tortulet (foaie, crema, foaie) pe care l-am ibracat in pasta de zahar l-am pictat si i-am pus butoanele pt tastatura. Am pus tortuletul pe tort si am infipt ecranul (care avea bete de frigarui in el)
tort 4 kg


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket