
I. 1,500 kg mere
5 linguri zahar
scortisoara
2 linguri ulei
II. 1 ceasca orez
1litru lapte
6 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
coaja unei lamai
III. 3 oua
500g branza dulce de vaci
1 plic zahar vanilat
3 linguri zahar
I.
Se curata merele, se da pe razatoarea cu ochiuri mari, se scurs de zeama si se pus la calit in putin ulei, adaugand zahar si scortisoara
dupa ce au scazut suficient se lasa la racit

II.
Se da laptele in clocot, apoi se pune orezul si cand se umfla orezul bine se adauga zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie se amesteca si se omogenizeaza bine

III.
Se amesteca branza cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile

Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitie

Se amesteca compozitia II cu III si se omogenizeaza bine

Intr-o tava se pune hartie de copt, se pune un rand de orez cu branza,marul,

apoi iar orez cu branza si se da la cuptor la foc potrivit

Cand e gata se taie romburi sau dupa preferinta si se aseaza pe platouri


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu