joi, 14 iulie 2011

Ciorba perisoare

Asa cum v-am obisnuit in ultimul timp si aceasta reteta e preluata de pe blogul Laurei Laurentiu

600g carne tocata
2 cepe
6 linguri orez
2 oua
3 morcovi
1 ardei
1 fir pastarnac
1 telina mica
1 radacina patrunjel
1 rosie mare
verdeata: patrunjel, leustean
sare, piper
otet

Morcovii, ardeiul, pastarnacul, patrunjelul si 1 ceapa le-am taiat cubulete dupa ce le-am curatat si spalat bine

Le-am pus intr-o oala cu 4 litri de apa si le-am dat in fiert

Carnea macinata, 3 linguri de orezul, 1ou, o ceapa tocata marunt, 1 mana de patrunjel tocat marunt, sare si piperul le-am pus intr-un vas si le-am framantat bine

apoi am format perisoarele din aceasta compozitie

Cand apa si legumele au inceput sa fiarba in clocot, am adaugat cele 3 linguri de orez ramase, perisoarele si am potrivit gustul ciorbei cu sare. Am lasat sa mai fiarba ~20 de minute apoi am pus si rosia decojita si taiata cuburi mici

Am mai dat vreo 2 minute in clocot si fiindca nu toti sunt adeptii smantanii in ciorba am batut un ou cu o lingura de otet si dupa ce am diluat cu un polonic de ciorba fierbinte am rasturnat in oala.


Dupa un clocot doua am oprit focul, am adaugat verdeata si am acoperit.
Este o ciorba preferata la noi in casa.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket