

Ingrediente:
(ies 12 bucati)
3 oua
1 ceasca (pahar) de 150 de ml. cu zahar
1 plic de zahar vanilat
75 de ml. de ulei (jumatate din aceeasi ceasca, uleiul sa NU fie de masline, eu am folosit de samburi de struguri, cel de floarea soarelui e de asemenea potrivit)
1, 1/2 ceasca de faina + 1 - 2 linguri de faina in plus (masurati cu aceeasi ceasca)
1 lingurita de praf de copt
Optional:
am folosit bucatele de ciocolata (un pahar mic) iat pt glazurat am folosit o ciocolata alba si una neagra
Preparare:
Se aprinde cuptorul si se fixeaza la foc potrivit
Ouale intregi, zaharul si zaharul vanilat se pun intr-un bol.
Se mixeaza cu mixerul pe viteza mare pana ce ouale spumeaza si se formeaza o crema destul de consistenta.

Se adauga uleiul in fir subtire si se mixeaza in continuare pana ce se incorporeaza.

Se adauga faina si praful de copt, apoi ciocolata bucatele.



Se amesteca compozitia, care trebuie sa fie ca a unui chec.
Se imparte compozitia in mod egal in gaurile unei tavi pentru muffins in care s-au pus hartiile individuale de briose.

Se da tava la copt in cuptorul preincalzit, cam pentru 25 de minute. Briosele trebuie sa fie crescute si aurii iar mijlocul sa fie bine copt .

Se topeste separat ciocolata alba si neagra (am folosit o ciocolata alba si jumatate de ciocolata neagra) .Se glazureaza briosele cu ciocolata alba (sau invers)
Apoi, cu ciocolata de culoare contrastanta pusa intr-un cornet cu deschizatura foarte mica, sau o seringa de ornat, se traseaza cercuri pe suprafata brioselor

Cu o scobitoare, se trag linii incepand din mijloc catre margini, pentru a forma desenul gen "paianjen":

Si fiindca aveam niste floricele ramase , le-am pus in mot cate o floricica si o frunzulita

Sunt bune si de pufoase

Forte bime arata! Cred ca sunt tare delicioase!
RăspundețiȘtergeremultumesc. Da sunt si f delicioase
RăspundețiȘtergere