duminică, 3 octombrie 2010

Tort cu mascarpone si caramel

TORT CU MASCARPONE SI CARAMEL


Attached Image


Blat:
2 oua
sare
150 g zahar
1 zahar vanilat
80g faina
40 g amidon
1 plic prf budinca caramel
6 linguri lapte gras
1 lingurita praf copt
40g cacao

intr-un bol am amestecat faina, amidonul, cacaua, budinca si praful de copt

Resized to 97% (was 640 x 245) - Click image to enlargeAttached Image


intr-un alt bol am batut albusurile cu un praf de sare
am adaugat 50g zahar si am batut spuma

Resized to 97% (was 640 x 245) - Click image to enlargeAttached Image


in alt lighean am frecat galbenusul cu restul de zahar, zaharul vanilat si 6 linguri de lapte caldut
peste crema de galbenusuri am turnat amestecul cu faina si am amestecat bine

Resized to 97% (was 640 x 324) - Click image to enlargeAttached Image


am adaugat si albusurile si am amestecat bine compozitia rezultata am turnat-o in tava tapetata cu faina si am bagat in cuptorul preincalzit si am copt la foc potrivit

Resized to 97% (was 640 x 245) - Click image to enlargeAttached Image


cand a fost gata am scos si am lasat sa se raceasca

Attached Image

sirop pt insiropat blatul
eu am avut un sos in care am caramelizat bananele pt rulada de biscuiti in care am adaugat un pahar si jumatate de apa si cu acast sirop am insiropat blatul

Resized to 97% (was 640 x 245) - Click image to enlargeAttached Image


crema mascarpone (multumesc Lacry2008 pt aceasta crema)
1 plic gelatina 10 g
250 gr. mascarpone
200 g frisca
1 plic zahar vanilat
2 galbenusuri
100 g zahar
1 portocala


am pus gelatina în apa rece 10 minute
am pus într-un castron galbenusurile cu zaharul, am mixat cateva secunde apoi am pus la ingrosat la bain marie amestecand mereu.
am dat deoparte, am adaugat gelatina care s-a umflat intre timp si am amestecat bine

Resized to 97% (was 640 x 164) - Click image to enlargeAttached Image


am amestecat mascarpone cu un plic de zahar vanilat
am turnat mascarpone peste compozitia de oua, apoi frisca batuta in prealabil cu mixerul.
am adaugat si o portocala cubulete

Resized to 97% (was 640 x 324) - Click image to enlargeAttached Image


crema caramel
-2oua
-1, 1/2 lg faina
-120 gr zahar pt caramelizat
-350ml lapte
-20g unt
-2 lg nuca macinata
-10g gelatina
-200ml frisca

-am pus pe foc intr-o cratita zaharul cu 2 lg de apa si am asteptat sa se devina caramel

Resized to 97% (was 640 x 245) - Click image to enlargeAttached Image


intr-un vas am pus cele 2 oua si amidonul si le-am amestecat fara sa faca gogoloate
am adaugat apoi laptele
si am turnat peste caramelul care inca era pe foc, la foc mic
am lasat pe foc pana ce s-a topit caramelul si crema a devenit ca o budinca groasa si am adaugat 2 lg de nuci macinate

Resized to 97% (was 640 x 484) - Click image to enlargeAttached Image


apoi am lasat sa se raceasca dar nu de tot,timp in care am batut frisca
apoi am adaugat gelatina si 20 gr unt
dupa ce s-a mai racorit am adaugat frisca si dupa ce s-a omogenizat am adaugat cateva bucatele de ciocolata

Resized to 97% (was 640 x 484) - Click image to enlargeAttached Image


asamblare
am taiat blatul in trei
am pus in tava primul blat l-am insiropat
am pus crema mascarpone
am pus al 2 lea blat am insiropat,am dat un pic la rece (timp in care m-am ocupat de crema caramel)
am scos de la rece tortul am pus si crema caramel si am dat iar la rece pt a se intari
dupa ce s-a intarit si crema caramel am pus si ultimul blat insiropat si el
am uns cu putina crema pt a nu mai fi gaurele in blat

Resized to 99% (was 628 x 318) - Click image to enlargeAttached Image


am pregatit si glazura Adrianei
am folosit
15 lg zahar
5 lg cacao
100g frisca
120g apa
5g gelatina

Resized to 97% (was 640 x 484) - Click image to enlargeAttached Image


am ornat tortul cu aceasta glazura si cu trandafirii facuti din pasta de jeleu

Resized to 97% (was 640 x 484) - Click image to enlargeAttached Image


Resized to 97% (was 640 x 505) - Click image to enlargeAttached Image


si sectiune

Attached Image

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog