Blat negreasa, crema mouse de ciocolata
blat negresa
reteta luata de pe culinar.ro
Ingrediente:
5 oua
200g zahar
200ml ulei
100ml apa
300g faina
1 praf de copt
2 linguri cacao
Pt acest tort am folosit un blat si jumatate.
Am frecat galbenusurile cu zahar si apoi am adugat ulei ca la maioneza, apoi apa. Separat am amestecat faina cernuta cu praful de copt si cacaoa, apoi am adaugat amestecul in compozitia cu oua. Albusurile le-am batut spuma. Si le-am adaugat in blat. Am copt 25 minute pe hartie de copt.
crema ganache
600g ciocolata
800ml frisca + 200ml frisca
2 plicuri de gelatina
am pus gelatina la inmuiat cu 6 linguri de apa rece
Ciocolata am pus-o la topit cu 800ml de frisca.Am incalzit doar pana la punctul de fierbere.Dupa ce s-a racorit am adaugat gelatina si am omogenizat.
Am batut 200ml de frisca si am amestecat cu ciocolata racita,usor pana s-a incorporat bine.
tort 4 kg
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
sfecla rosie hrean otet zahar sare apa Se ia sfecla rosie, se spala bine, se fierbe, se curata, se taie cuburi, felii sau...
-
Aceasta este cea de-a doua reteta cu care particip la concursul BLOGGOSPODINA , organizat de doamana Laura Laurentiu pe blogul dumneaei www...
-
Reteta postata de Adriana Nicoleta pe culinar.ro careia ii multumesc si pe aceasta cale am folosit 15 lg zahar 5 lg cacao 100g frisca 12...
-
Am luat de la piata un bidon de2 l de lapte dar fiindca a fost cald cand am ajuns acasa am constatat ca nu tine la fiertasa ca a ramas in ...
-
ingredientele: - 5 gr de gelatina pusa la inmuiat in 30ml apa - 50 de grame de glucoza (miere, energizant) - 450 de grame de zahar pudra ...
-
Cum primavara se lasa asteptata, am facut ca la mine sa fie primavara, "mi-au inflorit narcisele, calele si ghioceii", asa ca i-a...
-
Cu o intarziere de o saptamana vin si eu cu tortul de ziua noastra, zi in care am inceput o noua viata impreuna....dar cu 11 ani in urma....
-
Reteta e luata de pe culinar, postata de Poca careia ii multumesc de reteta pentru blat 6 oua 200 gr zahar 30 ml apa 30 ml u...
foarte frumos. felicitari, am muncit la el, nu gluma.
RăspundețiȘtergeremultumesc
RăspundețiȘtergereda am muncit ceva, caci detaliile sunt migaloase, ia timp
Foarte reusita masina!Felicitari!
RăspundețiȘtergereFoarte frumoase masinile,felicitari!
RăspundețiȘtergereVa multumesc pt felicitari. Ma bucur ca va place.
RăspundețiȘtergerece dimensiune are masina? cate blaturi ai folosit? cum ai pus crema? intai ai dat forma masinei din blat si apoi ai pus crema? poti detalia?
RăspundețiȘtergerenu stiu exact ce dimensiuni are ca nu am masurat-o, am folosit la baza un blat (blatul fiind negresa din 5 oua) facut in tava de 20/30 + o prelunghire de vreo 3 degete si un pic peste jumatate de blat partea de deasupra.
RăspundețiȘtergereAm pus foaie blat, crema, foaie blat, crema, blat, apoi un pic intr-o parteam continuat cu crema blat, crema, blat si dupa ce a stat la rece am inceput sa modelez taind in asa fel incat sa arate a masina, am imbracat in unt si apoi in pasta de zahar
Foarte frumos ! Felicitari !
RăspundețiȘtergereFelicitari,un tort frumos.
RăspundețiȘtergeremultumesc
RăspundețiȘtergere