sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Tort sah cu bomboane M&M si mouse de jeleu

Blat
  • 5oua
  • 10 linguri de lapte
  • 18-20 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf copt
  Mousse de jeleu
  • 3 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 70g jeleu(ursuleti, viermisori, paianjeni)
  • 400-500ml frisca lichida
  • 350-400ml frisca lichida pt ornare
Preparare blat

Albusurile, 5 linguri zahar, praful de copt si un pic de sare le-am mixat bine
Galbenusurile, restul de zahar si zaharul vanilat le-am amestecat bine pana s-au albit, Am adaugat uleiul si dupa ce am amestecat bine am adaugat si laptele
Am adaugat compozitia de galbenusuri albusurilor mixand bine, apoi am adaugat faina
Am turnat in tava tapetata cu hartie de copt, am imprastiat deasupra niste bomboane m&m si am bagat in cuptor la foc potrivit
Preparare mouse
Am pus la inmuiat jeleurile



Ouale impreuna cu zaharul le-am mixat pe baie de abur pana s-au ingrosat
Am adaugat laptele, am mixat, apoi am dat deoparte pt a se mai racori
Am topit jeleurile  (cu grija sa nu fiarba)
Cand compozitia sa mai racorit am turnat zeama rezultata din jeleuri amestecand bine
Am lasat sa se mai raceasca timp in care am batut frisca
Am pus frisca in compozitia racita si am amestecat pana la omogenizare

 Asamblare

 Blatul l-am taiat fasii cat de cat egale




Intr-o cutie (din cele pt prajituri cu cartonul infoliat) am asezat un rand de fasii incercand sa pastrez distanta egala intre ele, am turnat cu lingura crema intre fasii, am infipt si in crema cateva bomboane m&m, am pus alt rand de fasii de data asta peste crema, am turnat crema intre, apoi inca un rand si am dat la rece pt a se intari

 Dupa intarire am scos , am taiat marginile cutiei (ramanand fundul ei ca si platou) si am ornat cu frisca (mai am de lucrat la ornarea cu frisca)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog