marți, 17 mai 2011

Cornulete cu bors

  •  
  •  
  • 250 g faina
  • 150 ml untdelemn
  • 100 ml bors
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 25 g zahar
  • coaja rasa de la 1/2 lamiie
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • Umplutura am folosit:
  • visine din dulceata,
  • nuci din dulceata (verzi)
  • coaja de pepene verde din dulceata
Intr-un castron, se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga untdelemnul, sarea, borsul, coaja de lamiie, la sfirsit faina;

Dupa ce se framanta bine cu mana, 6-7 minute, aluatul se lasa, intr-un loc caldut, sa creasca cca 30 minute, pana isi dubleaza volumul;

Se pune apoi, pe o foaie de naylon, presarata cu putina faina si se modeleaza in forma de sul mai gros, care se taie in 6 bucati egale, fiecare bucata se modeleaza in forma de minge;

Aluatul este elastic, se lucreaza usor, fiecare bucata se intinde, cu sucitorul, in forma rotunda, de marimea unei farfurii intinse, aceasta se taie cu ruleta sau cu cutitul, trecut prin faina, in jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert in trei triunghiuri;

La baza fiecarui triunghi se pune cite 1/2 lingurita cu marmelada sau umplutura de nuca si apoi triunghiurile se ruleaza de la baza spre varf, obtinandu-se cornulete, care se asaza in tava neunsa, la distanta de 1 1/2 cm intre ele si se lasa sa creasca 15 minute;

Se coc la foc mijlociu, 20 - 25 minute, pana cand se rumenesc putin. Nu cresc prea mult, dar sunt foarte fragede si gustoase.

Tort mere

  •  
  •  
  • Avem nevoie de
  • mere(cat e circumferinta cratitei voastre ca ele se pun intregi),
  • putin gem sau dulceata de care doriti ca sa le umplem (eu am folosit dulceata de coaja de pepene),
  • zahar,
  • scortisoara,
  • unt,
  • lamaie
  • pt. blat de pandispan
  • 6 oua,
  • 6 linguri de faina alba,
  • esenta de vanilie
Merele le curatam si le punem in apa cu zeama de lamaie sa nu se inegreasca,le scobim cu un cutit ascutit scotand astfel cotorul si samburii,si le umplem cu ce gem sau dulceata vrem,le dispunem in cratita unsa cu unt ,le presaram cu zahar si scortisoara pudra,mai punem ceva fulgi de unt si pe ele si printre ele...
Le dam la coptorul preincalzit la foc potrivit,exact cat ne ia sa pregatim blatul de pandispan.Batem spuma 6 albuse cu 6 linguri de zahar
Adaugam tot batand si galbenusele cate unul,coaja rasa de lamaie si esenta,si apoi cu lingura de lemn de sus in jos incorporam 6 linguri de faina...
Turnam aluatul deasupra si sucim de cratita ca la sarmale ca sa intre blat bine peste tot printre mere...

Rasturnam tortul.

Imbracam in frisca, dar eu avand ramasa niste pasta de ciocolata  am folosit-o la imbracarea acestui tort.

Rulada pui



  • 5 bucati piept pui 
  • 6 oua 
  • 2-3 morcovi
  •  200g ciuperci 
  • 150g mozzarella 
  • 50g cascaval

 am facut doua omlete cu ciuperci si morcov (am calit ciupercile taiate destul de marunt, am adaugat si morcovul si dupa ce s-au inmuiat am adaugat ouale batute cu sare)
 am taiat si batut pieptul, i-am condimentat (sare, piper), am feliat mozzarella
 am luat cate o bucata de piept am dat pe razatoare cate putin cascaval, am pus cate o bucata de omleta, cate 2-3 feliute de mozzarella, am rulat, am legat cu ata si am pus in tava, am pus o cana de apa apoi am bagat in cuptor la temperatura potrivita spre mare











briose floricele




  • 3 oua
  • 200g zahar
  • 150ml ulei
  • 300ml lapte batut
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf copt
  • 400g faina
  • ciocolata maruntita
  • pt ornat am folosit crema ganache
  • 100g ciocolata neagra
  • 100-150 frisca

Am mixat ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt. Am adaugat uleiul si dupa ce am mixat cateva minute am adaugat si laptele batut.Au urmat faina si ciocolata maruntita.Am pus in tavi hartiile pt briose si am pus in fiecare hartie cate o lingura de compozitie la o tava si am dat la cuptor la foc potrivit. Dupa racire am ornat cu crema ganache si floricele
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket