Aceasta este cea de-a doua reteta cu care particip la concursul BLOGGOSPODINA, organizat de doamana Laura Laurentiu pe blogul dumneaei www.retetecalamama.ro.
Nu mi-a fost deloc usor sa ma hotarasc la una, chiar am incercat cateva retete si toate au fost super gustoase, dar fiindca pusesem de mult ochii pe reteta asta si fiindca trebuia sa fac ceva sa poata lua si sotul cu el la pachet, am facut reteta asta si m-am hotarat sa particip cu ea la concurs.
A avut mare succes in familie si toti au fost incantati de ea.
Reteta de pe blogul doamnei Laura Laurentiu o gasiti aici:
http://www.retetecalamama.ro/2010/10/retete-culinare-cu-pozeretete-de.html
1,100kg cotlet porc
400g carne tocata amestecata cu 3 catei de usturoi, sare, piper si din lipsa de paprika, boia de ardei
3 morcovi
1 ceapa
1 mar
1 bucata mica telina
100ml vin (eu am avut rosu)
sare, piper, boia (in locul paprikai)
Am luat bucata de cotlet si am strapuns-o cu un cutit lung si ascutit, apoi am largit gaura formataun pic pt a incapea bine carnea in ea.
Am luat amestecul de carne tocata si l-am introdus in cotlet ajutandu-ma de coada unei linguri de lemn
Am taiat fasii un morcov pe care le-am infipt in cotlet de jur imprejurul carnii tocate intepand intai cu cutitul pt a ajuta morcovul sa intre
Am condimentat cotletul pe toate partile cu sare, piper si boia
Legumele taiate in bucati mari, le-am pus intr-un vas termorezistent, am pus cotletul, am turnat vinul si am complectat cu apa pana la jumatatea vasului
am pus si ruladele
Am acoperit bine cu folie de aluminiusi am introdus in cuptorul preincalzit la foc mare
Am lasat o ora, am scos am intors friptura, am acoperit vasul si am mai lasat la cuptor 45 de minute
Am scos folia, am lasat in cuptor pana s-a rumenit pe ambele parti
Sosul din tava l-am pasat
Am taiat friptura si am servit-o cu fasole sotata cu morcovi eu, iar ceilalti cu pireu de cartofi si salata de legume
Fiindca mai aveam 2 felii de carne am facut 2 rulade mai mici cu aceeasi compozitie (am batut carnea, am pus un rand de carne tocata, cateva bastonase de morcov si am rulat, apoi am legat cu ata)
A iesit o friptura ff buna apreciata de toti cei din casa
Multumim Laura pt reteta
sâmbătă, 21 mai 2011
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Postări populare
-
sfecla rosie hrean otet zahar sare apa Se ia sfecla rosie, se spala bine, se fierbe, se curata, se taie cuburi, felii sau...
-
Aceasta este cea de-a doua reteta cu care particip la concursul BLOGGOSPODINA , organizat de doamana Laura Laurentiu pe blogul dumneaei www...
-
Reteta postata de Adriana Nicoleta pe culinar.ro careia ii multumesc si pe aceasta cale am folosit 15 lg zahar 5 lg cacao 100g frisca 12...
-
Am luat de la piata un bidon de2 l de lapte dar fiindca a fost cald cand am ajuns acasa am constatat ca nu tine la fiertasa ca a ramas in ...
-
ingredientele: - 5 gr de gelatina pusa la inmuiat in 30ml apa - 50 de grame de glucoza (miere, energizant) - 450 de grame de zahar pudra ...
-
Cum primavara se lasa asteptata, am facut ca la mine sa fie primavara, "mi-au inflorit narcisele, calele si ghioceii", asa ca i-a...
-
Cu o intarziere de o saptamana vin si eu cu tortul de ziua noastra, zi in care am inceput o noua viata impreuna....dar cu 11 ani in urma....
-
Reteta e luata de pe culinar, postata de Poca careia ii multumesc de reteta pentru blat 6 oua 200 gr zahar 30 ml apa 30 ml u...