Aluat:
500g faina
25g drojdie proaspata
75g unt
300ml lapte (eu am pus iaurt din lipsa de lapte)
1 lingurita sare
1 lingura zahar
Umplutura:
100g branza proaspata de vaci
150g cascaval (eu am avut cas afumat)
50g unt moale
finisat:
ou batut sau galbenus
Am facut un aluat la masina de paine, am scos si am pus intr-un lighean la crescut
pt umplutura am amestecat ingredientele bine
dupa ce si-a dublat volumul
am impartit aluatul in 2 am intins doua foi am pus umplutura am rulat si am lasat sa se odihneasca 5 minute,
apoi am intins iar aluatul (aici m-a cam chinuit un pic ca se lipea de sucitor, probabil a avut prea multa umplutura sau prea zemoasa),
am rulat din nou foaia
cu ajutorul foarfecei am crestat ruloul cam pana la jumatatede 2 ori, iar a treia taietura am taiat complect bucata de rulou
am luat bucata cu cele 2 crestaturi si partile exterioare le-am tras inspre afara pt a obtine forma de cosulet
am asezat aceste cosulete in tava captusita cu hartie de copt
Le-am lasat sa creasca cateva minute, le-am uns cu ou batut
si am presurat pe toarta niste susan iar in cosulet am mai pus niste cas ras
am introdus in cuptorul preincalzit pt ~ jumatate de ora
Fata cea mare le-a descris in felul urmator:"sunt fff pufoase si crocante, delicioase si nu mai am cuvinte sa le mai descriu"
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu