luni, 3 ianuarie 2011

Friptura cu legume

Ingrediente
  • 6 felii de cotlet cu os
  • 1l apa rece + 2 morcovi + 1 praz + 8 catei de usturoi+1pastarnac+cateva fasii de ardei copti+1 vanata coapta
Am condimentat carnea cu: sare, piper, putina nucsoara si maghiran 
in tava am pus legumele taiate
am pus carnea peste legume si am introdus in cuptor
dupa 1h de stat la 180°C, am scos tava din cuptor
am intors carnea, apoi am bagat-o iar la cuptor avind grija sa ridic temp. acestuia la 200°C
cand a fost gata am scos bucatile de carne si legumele din tava le-am mixat formand un sos mai gros pe care l-am pus pe friptura

Am servit alaturi de pireu

Friptura im moare de varza

Reteta postata de foxyy pe culinar sau artaculinara

Ingrediente

Intr-o cratita mai mult inalta decat lata, am pus carnea si-am turnat moare, dar fara s-o acopar, apoi am lasat-o sa fiarba cam jumatate de ora (am si intors-o de vreo 2 ori)
Dupa ce s-a racit putin, am condimentat-o cu boia, piper, nucsoara
Am pus carnea intr-o alta cratita, mai lata, apoi am condimentat-o cu usturoi ceva tarhon si-am pus iar zeama de varza (ce ramasese de la fiert, plus ceva complectare)
Peste cratita am pus o folie de aluminiu si-am bagat-o la cuptor, pentru o ora
Dupa o ora am scos folia si-am mai lasat inca vreo 30-40 de minute

Am feliat carnea si-am servit-o cu pireu de cartofi

Cas carne

Ingrediente:

800 gr carne de porc mai grasa, 2 oua, 4 catei de usturoi, 2 lingurite de sare, 2 lingurite de piper (puteti pune mai putin daca nu vreti picant), 2 lingurite de boia dulce de ardei, 2 lingurite de cimbru uscat, 2 linguri de parmezan ras.

Procedeu:

0. Preincalziti cuptorul la 200 de grade

1. Se toaca bine ingredientele impreuna,
se formeaza un rulou pe o suprafata data cu ulei
Intr-o tigaie antiaderenta, prajiti ruloul de carne pe toate partile, astfel incat sa se rumeneasca, intorcandu-l cu grija sa nu se desfaca
Puneti ruloul intr-o tava antiaderenta de chec,(tava mea nefiind antiaderenta am pus hartie de copt) pe care o asezati in alta tava, umpluta cu apa, astfel incat apa sa ajunga la 2/3 din inaltimea tavii cu compozitia. Acoperiti tava cu compozitia cu folie de aluminiu si dati la cuptor
Lasati la cuptor timp de 1h 30' .
Se poate consuma fie calda, cu garnitura, fie rece in sandwich, in loc de mezel (si nu veti regreta )

Chec de carne

Reteta postata pe culinar de Bianca-21(multumesc de reteta)
 Ingrediente: 1kg carne tocata de porc si vita, 200gr pesmet, 200gr morcovi, 1 ceapa medie,jumatate de salam, 2 catei usturoi, cimbru sau alta verdeata, dupa gusturi, 2 linguri ketchup, 3 oua, 2 linguri unt, sare, piper.

Taiem morcovii si ceapa marunt si ii punem la calit cu ulei (puteti adauga si dovlecei, ceapa verde sau ciuperci)
Apoi adaugam salamul taiat bucatele, usturoiul taiat marunt si cimbru
Carnea se amesteca cu ketchup, oua si pesmet
Adaugam legumele calite
Si punem compozitia intr-o forma de chec, apoi ungem cu o lingura unt moale. Coacem la 175°C circa 30 minute apoi scoatem forma afara si ungem compozitia cu cealalta lingura de unt.
Dupa alte 30 minute e gata, o rasturnam pe un servet
sectiunea

Bile (din blat, chec sau prajitura ramasa)




Fiindca mi-a ramas aproape un chec economic si nu prea mai erau doritori de asa ceva am cautat un mod de a le reface pt a se manca si asa s-a nascut reteta asta

am zdrobit checul care se uscase putin pe margini si l-am amestecat cu cele 2 linguri de cacao.

 am rupt ciocolata, am taiat rahatul
intr-o craticioara am pus laptele, ciocolata, rahatul si margarina si am lasat pana s-au topit margarina si ciocolata.
am pus si o lingura de vanilie si apoi am turnat peste checul farmitat.

am amestecat bine si am format bilele putin turtite (pt a se aseza ciocolata topita mai bine)
am asezat bilele pe platou si am 'ornat' cu ciocolata alba (le tavaleam prin cocos daca aveam dar din lipsa am apelat la ciocolata pt a le da o terminatie)

Fiindca am si baieti am facut si 2 masinute ceea ce le-a adus o mare bucurie







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog