duminică, 15 mai 2011

Colac secuiesc


800g faina
42g drojdie
150g zahar
3oua
50g ulei
250g lapte
arome (rom, coaja lamaie)

zahar, scortisoara, alune

Drojdia cu o lingura de zahar, 2 linguri de lapte si niste faina se amesteca si se lasa 15 minute la dospit.
se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si aromele
Imagine Atasata
Se cerne faina, se adauga maiaua si compozitia cu ou
Imagine Atasata
se framanta bine si se lasa la crescut.
Imagine Atasata
Se-ntinde cate o foaie de grosime potrivita.
Se taie apoi in fasii inguste.
Imagine Atasata
Borcanele si cutia de conserva (ca am avut doar una) se curata bine, se dau apoi cu ulei si se incepe apoi sa se infasoare aluatul pe ele.
Se rastoarna pe suprafata de lucru si se rotesc pana aluatul devine uniform pe sticla.
Imagine Atasata
Se mai lasa putin la ''odihnit'' pentru vreo 15 minute dupa care se ung cu lapte si se dau prin zahar, scotisoara si alune macinate
Imagine Atasata
Se aseaza sticlele intr-o tava de cuptor si se introduc la 175 C pana se rumenesc. Se lasa putin la racit si apoi se scot de pe borcane(conserva)
Imagine Atasata



Imagine Atasata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket