800g faina
42g drojdie
150g zahar
3oua
50g ulei
250g lapte
arome (rom, coaja lamaie)
zahar, scortisoara, alune
Drojdia cu o lingura de zahar, 2 linguri de lapte si niste faina se amesteca si se lasa 15 minute la dospit.
se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si aromele

Se cerne faina, se adauga maiaua si compozitia cu ou

se framanta bine si se lasa la crescut.

Se-ntinde cate o foaie de grosime potrivita.
Se taie apoi in fasii inguste.

Borcanele si cutia de conserva (ca am avut doar una) se curata bine, se dau apoi cu ulei si se incepe apoi sa se infasoare aluatul pe ele.
Se rastoarna pe suprafata de lucru si se rotesc pana aluatul devine uniform pe sticla.

Se mai lasa putin la ''odihnit'' pentru vreo 15 minute dupa care se ung cu lapte si se dau prin zahar, scotisoara si alune macinate

Se aseaza sticlele intr-o tava de cuptor si se introduc la 175 C pana se rumenesc. Se lasa putin la racit si apoi se scot de pe borcane(conserva)



42g drojdie
150g zahar
3oua
50g ulei
250g lapte
arome (rom, coaja lamaie)
zahar, scortisoara, alune
Drojdia cu o lingura de zahar, 2 linguri de lapte si niste faina se amesteca si se lasa 15 minute la dospit.
se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si aromele

Se cerne faina, se adauga maiaua si compozitia cu ou

se framanta bine si se lasa la crescut.

Se-ntinde cate o foaie de grosime potrivita.
Se taie apoi in fasii inguste.

Borcanele si cutia de conserva (ca am avut doar una) se curata bine, se dau apoi cu ulei si se incepe apoi sa se infasoare aluatul pe ele.
Se rastoarna pe suprafata de lucru si se rotesc pana aluatul devine uniform pe sticla.

Se mai lasa putin la ''odihnit'' pentru vreo 15 minute dupa care se ung cu lapte si se dau prin zahar, scotisoara si alune macinate

Se aseaza sticlele intr-o tava de cuptor si se introduc la 175 C pana se rumenesc. Se lasa putin la racit si apoi se scot de pe borcane(conserva)



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu