~3 kg
- Blat: 3 oua sare 150 g zahar 1 zahar vanilat 120g faina 120 g amidon 9 linguri lapte gras 1 si 1/2 lingurita praf copt 60g cacao 1 lingura alune macinateCrema mascarpone 1 plic gelatina 10 g 250 gr. mascarpone 200 g frisca 1 lingura zahar 1 lingura miere papadie 75g smantana fructele unui compot asortat
Mod de preparare
Blat:
intr-un bol am amestecat faina, amidonul, cacaua si praful de copt Intr-un alt bol am batut albusurile cu un praf de sare
am adaugat 50g zahar si am batut spuma In alt lighean am frecat galbenusul cu restul de zahar, zaharul vanilat si 6 linguri de lapte caldut
peste crema de galbenusuri am turnat amestecul cu faina si am amestecat bine am adaugat si albusurile si am amestecat bine compozitia rezultata am turnat-o in tava tapetata cu faina si am bagat in cuptorul preincalzit si am copt la foc potrivit. Cand a fost gata am scos si am lasat sa se raceasca
am pus gelatina în apa rece 10 minute.Am amestecat mascarpone cu zaharul si mierea, am adaugat gelatina punand 2-3 linguri de mascarpone in gelatina, amestecand si turnand apoi totul in compozitia de mascarpone apoi am adaugat frisca batuta impreuna cu smantana cu mixerul.
Asamblare
Am taiat blatul in 3. Am pus pe un platou o foaie de blat am insiropat cu zeama din compot,am pus crema, fructele, blat am insiropat, am uns cu unt si am imbracat cu pasta de zahar.
Foarte frumos tortul,si cenusareasa,dar mai ales fetita ta!La multi ani,sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea.
RăspundețiȘtergereOare care-i Cenusereasa,cea mica sau cea mare?amndoua parca-s papusele Barbie,imi place cum ai prins rochita ,in manuta Cenusaresei,parca s-ar pregati de dansul de la miezul noptii :-)))
RăspundețiȘtergerecea mica ...cica.
RăspundețiȘtergerecat despre rochita in mana ... cam asta era ideea, dar nu prea sunt multumita de ce a iesit