luni, 11 iulie 2011

Prajitura cu fructe si fulgi de ovaz



4 oua
1 cana de zahar
1 pahar ulei
1 pahar nectar de capsuni
1 zahar vanilat
1 praf de copt
1 cana fulgi de ovaz
faina cat cuprinde pt a avea consistenta unui chec
fructe (visine si piersici)
am mixat ouale cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare
am adaugat uleiul si apoi nectarul mixand continu
am adaugat si faina amestecata cu fulgii de ovaz si praful de copt
am turnat in tava tapetata cu hartie de copt, am pus fructele deasupra (piersica si visinele) si am bagat in cuptorul incins
cand a fost gata am pudrat cu zahar pudra
Nu stiu cat de aspectuoasa a iesit dar de buna pot spune ca a fost foarte buna ca a disparut imediat





Gem si sirop de zmeura

Am facut si sirop si gem de zmeura dupa acelasi procedeu ca cel de capsuni 
De data asta am folosit
4 kg zmeura 
4 kg zahar
1 lamaie


Mi-au iesit 2,500 litri de sirop si 8 borcanele de gem



Gem si sirop de capsuni

La noi se bea fff mult suc si ca sa nu mai cumparam sucuri am ales sa fac siropuri de fructe pt a avea cu ce face suc.
Cum anul acesta mi s-au parut destul de scumpe capsunile nu am luat decat ~3kg de capsuni din care am scos 2,250l sirop si 3 borcanele cu gem


Ingrediente
2.5 kg capsuni
2 kg zahar
1 lamaie

Am spalat bine capsunile si le-am pus in cratita alternand cu zaharul
si am lasat pana s-a topit zaharul amestecand din cand in cand in ele
cand s-a topit zaharul am strecurat.
Sucul obtinut l-am pus in sticle pe care le-am sterilizat bain marine pt a tine fara probleme si fructele ramase le-am folosit pt gem
Am mai adaugat 500g zahar, am pus pe foc si am fiert pana s-a legat, lund spuma cand era cazul (eu l-am fiert la foc potrivit, stand langa el si amestecand mereu)Aproape de sfarsit am adaugat zeama de lamaie si am mai fiert pana s-a legat bine










Briose cu cereale si fulgi de ovaz

Fiindca le-a placut briosele cu ovaz am mai facut o tura adaugand si alte ingrediente
3 oua
1 pahar zahar
1 pahar ulei
1 pahar lapte prins (batut)
2 pahare ovaz
1 pahar cocos
45g cereale integrale (fitness)
2 lgt praf copt1
praf sare
1 lingura amoniu stins in otet
20g cacao
stafide
 faina cat sa iasa un aluat de compozitia unui chec

am amestecat ingredientele uscate

am batut ouale cu zaharul, am adaugat uleiul, apoi laptele

si peste aceasta compozitie am turnat ingredientele uscate si am amestecat bine


am pus cate o lingura in tava speciala pt briose si am daat la cuptor la foc potrivit

cand au fost gata

le-am ornat cu niste plastelina de ciocolata, jeleuri ursuleti si creioane de laa dr oetker (de fapt de data asta copiii au fost ce-i care s-au ocupat de ornat)






Briose cu fulgi de ovaz

Fiindca copiii cereau ceva dulce si avand niste fulgi de ovaz in casa din care as fi facut ceva am amestecat cateva ingrediente pt a vedea ce iese (nefiind sigura de ce va iesi am incercat o cantitate mai mica)

1ou+1 galbenus
1 pahar zahar
1/2 pahar ulei
1 pahar lapte prins
2 pahare ovaz
2 pahare faina
1 pahar cocos
1 lgt praf copt
1 praf sare
1 lingura amoniu stins in otet
fructe uscate

am amestecat ingredientele uscate
am batut ouale cu zaharul, am adaugat uleiul, apoi laptele si peste aceasta compozitie am turnat ingredientele uscate si am amestecat bine
am pus cate o lingura in tava speciala pt briose si am daat la cuptor la foc potrivit
cand au fost gata le-am pudrat cu zahar amestecat cu cacao



Varza calita

Pt ca imi place f mult combinatia cimbru varza am ales sa fac o varza noua calita

ingrediente
2,5 verze
250g kaizer afumat
3 cepe
3 ardei
2 morcovi
8-9 rosii
sare
piper
cimbru

am curatat si spalat legumele, kaizerul l-am taiat bucati
am pus la calit kaizerul in putin ulei, timp in care am tocat ceapa pe care am pus-o peste kaizer

si am lasat pe foc mic pana am dat pe razatoare si morcovii pe care i-am adaugat in oala

am tocat ardeii si i-am adaugat si pe acestia in oala, am amestecat si am lasat sa fiarba la foc mic

am tocat si varza pe care am frecat-o cu sare , am adaugat-o in oala cu un pahar de apa si am lasat sa fiarba

si cand a fost aproape gata am adaugat sucul de rosii (obtinut prin pasarea rosiilor), piperul, cimbru si am potrivit gustul


Am servit cu mamaliguta calda

Ratatouille


2 vinete
un dovlecel
6-7 rosii + rosii pt sos (vreo5-6)
3 ardei verde
2 ceapa mica
4 catel de usturoi 1 cana suc de rosii
2 linguri ulei
sare
piper
oregano
busuioc
cimbru

Ceapa se curata si se toaca foarte fin,se caleste,se adauga si ardeii tocati marunt,

apoi sucul de rosii, sare, piper si o lingurita de condimente uscate.

Se toarna amestecul intr-un vas oval, eu am folosit un vas de iena si capacul de la vas ca mi-au iesit 2 portii

Vinetele, dovlecelul, se curata, se spala apoi se taie rondele cat mai subtiri.Rosiile se taie si ele rondele subtiri. Se aseaza apoi in tava, o felie de dovlecel, una de vanata, si una de rosie, cat mai strans posibil, sub forma de evantai, atat cat permite vasul. Se stropesc legumele cu usturoiul pisat frecat cu o lingura de ulei si putina sare, si se presara niste cimbru deasupra.



Se acopera vazul cu folie si se pune in cuptorul incins, la foc mediu, cam 45 de minute.


Pofta buna!


Ps. copii mei fac mofturi cand aud de dovlecei si alte legume, dar aceasta mancare chiar le-a placut, ca au mancat cate 2 portii
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket