luni, 11 iulie 2011

Ratatouille


2 vinete
un dovlecel
6-7 rosii + rosii pt sos (vreo5-6)
3 ardei verde
2 ceapa mica
4 catel de usturoi 1 cana suc de rosii
2 linguri ulei
sare
piper
oregano
busuioc
cimbru

Ceapa se curata si se toaca foarte fin,se caleste,se adauga si ardeii tocati marunt,

apoi sucul de rosii, sare, piper si o lingurita de condimente uscate.

Se toarna amestecul intr-un vas oval, eu am folosit un vas de iena si capacul de la vas ca mi-au iesit 2 portii

Vinetele, dovlecelul, se curata, se spala apoi se taie rondele cat mai subtiri.Rosiile se taie si ele rondele subtiri. Se aseaza apoi in tava, o felie de dovlecel, una de vanata, si una de rosie, cat mai strans posibil, sub forma de evantai, atat cat permite vasul. Se stropesc legumele cu usturoiul pisat frecat cu o lingura de ulei si putina sare, si se presara niste cimbru deasupra.



Se acopera vazul cu folie si se pune in cuptorul incins, la foc mediu, cam 45 de minute.


Pofta buna!


Ps. copii mei fac mofturi cand aud de dovlecei si alte legume, dar aceasta mancare chiar le-a placut, ca au mancat cate 2 portii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket