marți, 7 decembrie 2010

Tort multumire







Blat exotic

Crema banana crud preluata de la Dora(multumesc de reteta)
Banana Curd

4 banane mature dar totusi tari
130g unt
4oua
1 lamaie
200g zahar

Se topeste untul intr-o craticioara cu bordurile inalte. Se paseaza bananele in asa fel incat sa nu ramane cocoloase prea mari deci cat mai bine, se adauga coaja si sucul lamaiei si se amesteca bine. Untului deja topit i se adauga zahar (eu am facut cantitatea dubla de crema si am uitat sa dublez si cantitatea de zahar, am pus doar 200g si bine am facut deoarece daca acoperiti tortul cu pasta de zahar atunci devine prea dulce si trebuie jonglat cu cantitatile de zahar) si pulpa pasata de banane. Se mai lasa pe foc circa 10' se amesteca f bine pt a ramane crema cat mai fara cocoloase.
Separat se bat lejer ouale. Se da deoparte cratita se iau 2-3 linguri de crema calda si se amesteca usor cu ouale batute pt a evita ca acestea sa se coaguleze daca am amesteca toata cantitatea de oua in crema calda. Se amesteca apoi repede cu restul cremei se pune din nou pe foc pana cand crema devine mai groasa si incepe sa se desprinda de pe pereti. Se da deoparte si se lasa la racit.
crema ganache
700g frisca
4 ciocalata amaruie
3-4 linguri de crema ciocolata "ole"

am topit ciocolata
am amestecat cu crema de ciocolata
am batut frisca si apoi am amestecat cu ciocolata




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket