sâmbătă, 1 ianuarie 2011

Tort "An nou" 2011


6 kg impreuna



Tort "An nou"

blat cacao
Ingredientele pentru o portie:
2 oua
sare
150 g zahar
1 zahar vanilat
80g faina
80g amidon
6 linguri lapte gras
1 lingurita praf copt
40g cacao

blat chec economic
Ingredientele pentru o portie:
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 2 cani faina
- 1 plic praf de copt

ingrediente creme
-3 cutii de mascarpone
-5oog ciocolata amaruie
-1500g frisca
-80g zahar
-visine


blat cacao
intr-un bol am amestecat faina, amidonul, cacaua si praful de copt
Intr-un alt bol am batut albusurile cu un praf de sare
am adaugat 50g zahar si am batut spuma
In alt lighean am frecat galbenusul cu restul de zahar, zaharul vanilat si 6 linguri de lapte caldut
peste crema de galbenusuri am turnat amestecul cu faina si am amestecat bine am adaugat si albusurile si am amestecat bine compozitia rezultata am turnat-o in tava tapetata cu faina si am bagat in cuptorul preincalzit si am copt la foc potrivit. Cand a fost gata am scos si am lasat sa se raceasca




blat chec

- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul:

- se mixeaza putin:

- se adauga laptele si uleiul... eu le-am pus pe amandoua deodata

- si faina cu praful de copt:

Se toarna apoi aluatul in tava si am bagat in cuptorul preincalzit si am copt la foc potrivit. Cand a fost gata am scos si am lasat sa se raceasca



pt crema ganache am mixat frisca(800g), apoi am turnat ciocolata topita si am amestecat bine pt omogenizare

pt crema de mascarpone am frecat mascarponele cu zaharul apoi am amestecat cu frisca(700g) batuta si am omogenizat compozitia

Dupa ce am pregatit totul am montat torturile in felul urmator:
am pus blat chec jos, ganache, blat cacao,



jumatate crema mascarpone, visine,


cealalta jumatate crema, blat cacao
Am lasat peste noapte, a doua zi am scos din forma si am ornat


(binenteles ca am folosit pt ornare si ornamente pasta de zahar)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog