duminică, 17 octombrie 2010

Vrabii sau .....


1kg faina
250ml lapte prins
250 ml apa calduta 25g drojdie proaspata + 1 lingura drojdie uscata
sare
1 lingurita zahar
150 ml unt(ulei, untura....)
1 ou
50 ml telemea

mai e nevoie de :

cateva stafide
1 galbenus pt uns
am facut maiaua (un pic de faina+1 lingurita zahar+drojdia) pe care am lasat-o la crescut cateva minute

am pus intr-un lighean faina, maiaua si restul ingredientelor si am framantat cat am putut de bine (stau destul de rau la capitolul asta)

aici in timpul framantarii

aluatul gata framantat, pus la crescut

pe la mijlocul cresterii

aici gata de lucru

am impartit aluatul in asa fel incat sa-mi iasa 6 bile si 6 baghete (dintre care 2 bile si 2 baghete mai mari)

am luat baghetele si le-am rasucit pt a forma corpul

apoi am format (asa cum m-am priceput mai bine) niste ciocuri bilelor si le-am pus deasupra 'corpurilor'pe post de 'cap'
i-am infipt fiecarui 'cap' cate 2 stafide drept ochi

am pus in tava unsa cu ulei,

le-am uns cu galbenus si le-am bagat in cuptorla foc mare cateva minute apoi la foc potrivit (din pacate nu stiu ce s-a intamplat dar am mai pierdut din poze)
cand au fost gata le-am scos si le-am pus pe platou

va prezint cuplul...

Ardei umpluti cu cartofi

Imagine Atasata

Ingrendiente:
10 ardei grasi
10 cartofi potriviti
4-5 oua (eu am pus un ou caci deja se mancase prea multe oua si era seara)
branza telemea dupa preferinta (eu am pus doar cat mai aveam in casa)
verdeturi proaspat tocate
Fierbem cartofii, ii curatam si-i dam pe raszatoarea cu ochiuri mari sau ii zdrobim nu foarte fin, adaugam oul, branza, verdeturile
Imagine Atasata
si amestecam .
Imagine Atasata
Taiem ardeii in jumatate , scoatem cotorul si semintele
Imagine Atasata
si ii umplem cu amestecul de cartofi.
Punem putin ulei intr-o tava , apoi ardeii umpluti
Imagine Atasata
si coacem la temperatura inalta
cand sunt aproape gata radem cascaval pe ei
Imagine Atasata
si ii mai lasam sa se rumeneasca un pic (am cam trecut peste faza asta)

Imagine Atasata
si sectiune
Imagine Atasata
Se pot servi cu putin sos de usturoi. Sunt excelenti !
eu i-am servit asa simpli
Pofta buna!

Mancarica de cartofi cu ficatei si mazare


4 cepe
2 morcovi
1 lingura bulion
ustroi
un ardei(de care vreti)
500g ficatei
10 cartofi potriviti
400g mazare
o legatura de patrunjel proaspat
sare si piper dupa gust
cartofii se curata, se taie si se pun la fiert cu putina sare
Imagine Atasata
Imagine Atasata
se toaca ceapa si se lasa la calit, pina devine sticloasa
apoi se adauga ,morcovii,ustroiul,ardeiul bucatele si lingura de bulion (care poate fi inlocuita cu o rosie sau doua)
se pun ficateii si se lasa la fiert cateva minute (abia de aici am inceput sa fac poze)
Imagine Atasata
dupa care se adauga mazarea eu am avut-o congelata) si o cana de apa (sau in functie de cat de zemoasa o doriti)
Imagine Atasata
Imagine Atasata
se lasa asa pana sunt fierti si ficateii si mazarea
Imagine Atasata
se adauga cartofii fierti
Imagine Atasata
se sareaza si pipereaza dupa gust..bineinteles ca mai puteti folosi si alte condimente
si gata
Imagine Atasata
Imagine Atasata
pofta buna!
A iesit fff faina si cei din casa (copii, barbat, soacra) au fost incantati de ea
eu am facut o cantitate mai mare sa ajunga la 7 persoane dar cantitatile se pot reduce sau chiar modifica dupa preferinta fiecaruia

ps daca se pune mazare de la cutie se adauga odata cu cartofii fierti pentru a nu se zdrobi

NECTAR PIERSICI SI NECTARINE



Ingrediente: 5 kg piersici sau caise, 400 g zahar, 30 ml apa.
Mod de preparare: Se spala piersicile sau caisele si se lasa la scurs. Se scot samburii si se curata de coaja. Se dau prin masina de tocat sau in mixer si se toarna piureul obtinut intr-o cratita. Se adauga zaharul si apa, se pune craita pe foc si se fierbe nectarul timp de 15-20 minute. Se culege spuma care se formeaza deasupra. Se toarna apoi nectarul fierbinte in sticle incalzite, care apoi se capseaza sau se leaga cu celofan dublu. Se aseaza sticlele intre paturi, se invelesc bine si se lasa asa pana se racesc.
Sugestii: Nectarul de piersici sau caise are multe vitamine si se poate consuma asa cum este sau diluat cu apa minerala.

pirsicile si nectarinele (am folosit 3kg piersici si 2 kg nectarine)
Imagine Atasata

am omis poza cu ele curatate si taiate
eu am bagat robotul in ele si a iesit aceasta pasta
Imagine Atasata

am adaugat apa si zaharul
Imagine Atasata

in timpul fierbierii
Imagine Atasata

am cules spuma cat am putut de bine
Imagine Atasata
Imagine Atasata

aici e gata
Imagine Atasata

pus in sticle
Imagine Atasata
Imagine Atasata

invelit si acoperit bine
Imagine Atasata

si un pahar pt voi (la care puteti adauga apa minerala dupa preferinta - mie imi place asa nediluat)Imagine Atasata

Zacusca ciuperci

Imagine Atasata

Ingrediente:
500ml de ulei;
1 kg de ceapa;
5 bucati de morcov;
1 kg de gogosari;
3 kg de ardei capia;
1 kg de ciuperci (am folosit champignon, dar cred ca se pot folosi orice fel de ciuperci);
1 kg de rosii (eu am folosit 2 dar a iesit un pic mai acrisoara)
Foi de dafin;
Piper macinat;
Sare.

am pregatit ingredientele (ardeii si gogosarii ii aveam deja copti)
Imagine Atasata

ciupercile le-am oparit,
Imagine Atasata

am dat totul pe masina
am pus intai morcovul in ulei, am lasat cateva minute sa se inmoaie (timp in care am pregatit ceapa)
Imagine Atasata

am pus si ceaspa care am lasat-o pana am pregatit ciupercile
Imagine Atasata

ciupercile tocate
Imagine Atasata

dupa cateva minute am pus ardeii si gogosarii
Imagine Atasata

dupa ce a mai fiert vreo jumatate de ora am pus si rosiile mixate bine
Imagine Atasata

am potrivit de sare si pirer (eu am adaugat si putin oregano)
Imagine Atasata

in timpul fierberii
Imagine Atasata

am lasat sa fiarba bine pana a scazut si s-a ridicat uleiul deasupra
din cantitatea scrisa mi-au iesit 11 borcane mici
Imagine Atasata

si a ramas si o farfurie pt degust
Imagine Atasata

si o poza cu un borcan mai de aprope
Imagine Atasata
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket