duminică, 17 octombrie 2010
Vrabii sau .....
1kg faina
250ml lapte prins
250 ml apa calduta 25g drojdie proaspata + 1 lingura drojdie uscata
sare
1 lingurita zahar
150 ml unt(ulei, untura....)
1 ou
50 ml telemea
mai e nevoie de :
cateva stafide
1 galbenus pt uns
am facut maiaua (un pic de faina+1 lingurita zahar+drojdia) pe care am lasat-o la crescut cateva minute
am pus intr-un lighean faina, maiaua si restul ingredientelor si am framantat cat am putut de bine (stau destul de rau la capitolul asta)
aici in timpul framantarii
aluatul gata framantat, pus la crescut
pe la mijlocul cresterii
aici gata de lucru
am impartit aluatul in asa fel incat sa-mi iasa 6 bile si 6 baghete (dintre care 2 bile si 2 baghete mai mari)
am luat baghetele si le-am rasucit pt a forma corpul
apoi am format (asa cum m-am priceput mai bine) niste ciocuri bilelor si le-am pus deasupra 'corpurilor'pe post de 'cap'
i-am infipt fiecarui 'cap' cate 2 stafide drept ochi
am pus in tava unsa cu ulei,
le-am uns cu galbenus si le-am bagat in cuptorla foc mare cateva minute apoi la foc potrivit (din pacate nu stiu ce s-a intamplat dar am mai pierdut din poze)
cand au fost gata le-am scos si le-am pus pe platou
va prezint cuplul...
Ardei umpluti cu cartofi
Ingrendiente:
10 ardei grasi
10 cartofi potriviti
4-5 oua (eu am pus un ou caci deja se mancase prea multe oua si era seara)
branza telemea dupa preferinta (eu am pus doar cat mai aveam in casa)
verdeturi proaspat tocate
Fierbem cartofii, ii curatam si-i dam pe raszatoarea cu ochiuri mari sau ii zdrobim nu foarte fin, adaugam oul, branza, verdeturile
si amestecam .
Taiem ardeii in jumatate , scoatem cotorul si semintele
si ii umplem cu amestecul de cartofi.
Punem putin ulei intr-o tava , apoi ardeii umpluti
si coacem la temperatura inalta
cand sunt aproape gata radem cascaval pe ei
si ii mai lasam sa se rumeneasca un pic (am cam trecut peste faza asta)
si sectiune
Se pot servi cu putin sos de usturoi. Sunt excelenti !
eu i-am servit asa simpli
Pofta buna!
Mancarica de cartofi cu ficatei si mazare
4 cepe
2 morcovi
1 lingura bulion
ustroi
un ardei(de care vreti)
500g ficatei
10 cartofi potriviti
400g mazare
o legatura de patrunjel proaspat
sare si piper dupa gust
cartofii se curata, se taie si se pun la fiert cu putina sare
se toaca ceapa si se lasa la calit, pina devine sticloasa
apoi se adauga ,morcovii,ustroiul,ardeiul bucatele si lingura de bulion (care poate fi inlocuita cu o rosie sau doua)
se pun ficateii si se lasa la fiert cateva minute (abia de aici am inceput sa fac poze)
dupa care se adauga mazarea eu am avut-o congelata) si o cana de apa (sau in functie de cat de zemoasa o doriti)
se lasa asa pana sunt fierti si ficateii si mazarea
se adauga cartofii fierti
se sareaza si pipereaza dupa gust..bineinteles ca mai puteti folosi si alte condimente
si gata
pofta buna!
A iesit fff faina si cei din casa (copii, barbat, soacra) au fost incantati de ea
eu am facut o cantitate mai mare sa ajunga la 7 persoane dar cantitatile se pot reduce sau chiar modifica dupa preferinta fiecaruia
ps daca se pune mazare de la cutie se adauga odata cu cartofii fierti pentru a nu se zdrobi
NECTAR PIERSICI SI NECTARINE
Ingrediente: 5 kg piersici sau caise, 400 g zahar, 30 ml apa.
Mod de preparare: Se spala piersicile sau caisele si se lasa la scurs. Se scot samburii si se curata de coaja. Se dau prin masina de tocat sau in mixer si se toarna piureul obtinut intr-o cratita. Se adauga zaharul si apa, se pune craita pe foc si se fierbe nectarul timp de 15-20 minute. Se culege spuma care se formeaza deasupra. Se toarna apoi nectarul fierbinte in sticle incalzite, care apoi se capseaza sau se leaga cu celofan dublu. Se aseaza sticlele intre paturi, se invelesc bine si se lasa asa pana se racesc.
Sugestii: Nectarul de piersici sau caise are multe vitamine si se poate consuma asa cum este sau diluat cu apa minerala.
pirsicile si nectarinele (am folosit 3kg piersici si 2 kg nectarine)
am omis poza cu ele curatate si taiate
eu am bagat robotul in ele si a iesit aceasta pasta
am adaugat apa si zaharul
in timpul fierbierii
am cules spuma cat am putut de bine
aici e gata
pus in sticle
invelit si acoperit bine
si un pahar pt voi (la care puteti adauga apa minerala dupa preferinta - mie imi place asa nediluat)
Zacusca ciuperci
Ingrediente:
500ml de ulei;
1 kg de ceapa;
5 bucati de morcov;
1 kg de gogosari;
3 kg de ardei capia;
1 kg de ciuperci (am folosit champignon, dar cred ca se pot folosi orice fel de ciuperci);
1 kg de rosii (eu am folosit 2 dar a iesit un pic mai acrisoara)
Foi de dafin;
Piper macinat;
Sare.
am pregatit ingredientele (ardeii si gogosarii ii aveam deja copti)
ciupercile le-am oparit,
am dat totul pe masina
am pus intai morcovul in ulei, am lasat cateva minute sa se inmoaie (timp in care am pregatit ceapa)
am pus si ceaspa care am lasat-o pana am pregatit ciupercile
ciupercile tocate
dupa cateva minute am pus ardeii si gogosarii
dupa ce a mai fiert vreo jumatate de ora am pus si rosiile mixate bine
am potrivit de sare si pirer (eu am adaugat si putin oregano)
in timpul fierberii
am lasat sa fiarba bine pana a scazut si s-a ridicat uleiul deasupra
din cantitatea scrisa mi-au iesit 11 borcane mici
si a ramas si o farfurie pt degust
si o poza cu un borcan mai de aprope
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Postări populare
-
sfecla rosie hrean otet zahar sare apa Se ia sfecla rosie, se spala bine, se fierbe, se curata, se taie cuburi, felii sau...
-
Aceasta este cea de-a doua reteta cu care particip la concursul BLOGGOSPODINA , organizat de doamana Laura Laurentiu pe blogul dumneaei www...
-
Reteta postata de Adriana Nicoleta pe culinar.ro careia ii multumesc si pe aceasta cale am folosit 15 lg zahar 5 lg cacao 100g frisca 12...
-
ingredientele: - 5 gr de gelatina pusa la inmuiat in 30ml apa - 50 de grame de glucoza (miere, energizant) - 450 de grame de zahar pudra ...
-
Am luat de la piata un bidon de2 l de lapte dar fiindca a fost cald cand am ajuns acasa am constatat ca nu tine la fiertasa ca a ramas in ...
-
Cum primavara se lasa asteptata, am facut ca la mine sa fie primavara, "mi-au inflorit narcisele, calele si ghioceii", asa ca i-a...
-
Cu o intarziere de o saptamana vin si eu cu tortul de ziua noastra, zi in care am inceput o noua viata impreuna....dar cu 11 ani in urma....
-
Reteta e luata de pe culinar, postata de Poca careia ii multumesc de reteta pentru blat 6 oua 200 gr zahar 30 ml apa 30 ml u...
Arhivă blog
-
▼
2010
(62)
-
▼
octombrie
(50)
-
▼
oct. 17
(20)
- Zacusca fasole (fideluta)
- Drob pui
- Pui pe sticla
- Racituri (piftii) de porc
- Musaca (un alt fel)
- Pasca
- Cozonaci
- Turta dulce
- Prajitura cu fructe
- Fursecuri cu nuci
- Biscuiti cu miere
- Rulada biscuiti cu banane caramelizate
- Tarta 'Pisica'
- Fripturica pui si cartofi la cuptor
- Rulada pui intreg
- Zacusca ciuperci
- NECTAR PIERSICI SI NECTARINE
- Mancarica de cartofi cu ficatei si mazare
- Ardei umpluti cu cartofi
- Vrabii sau .....
-
▼
oct. 17
(20)
-
▼
octombrie
(50)
-
►
2013
(42)
- ► septembrie (8)