sâmbătă, 23 octombrie 2010

Ghiveci in vas de paine

Imagine Atasata






facem un aluat de paine din:
1kg faina
600ml apa
sare
50g drojdie
1 lingurita zahar
2 linguri ulei
pe care il lasam la crescut timp in care ne ocupam de ghiveci


pregatim ingredientele:
250g vinete
250g brocoli
150g ardei
120g ceapa
rosii
1 praz
100-200g ciuperci
5 cartofi (mai mici)fierti

le spalam, le curatam
- Ceapa o toacam marunt,
- Morcovii ii taiem cuburi mari,
- ardeii ii taiem cuburi
- Vinetele ii taiem cuburi mari
- brocoli il desfacem in bucatele
- rosiile le dam pe razatoarea cu ochiuri mari
inainte de a incepe prajim vinetele cu putina sare, dupa care le scoatem si le dam deoparte
incepem prin a trage legumele la tigaiein ulei de masline.
vom incepe cu morcovii ca sunt cei mai tari, dupa care adaugam si ceapa, putina sare si putin piper pentru a asezona.
in momentul in care ceapa devine sticloasa vom adauga ardeii si brocoli
cand legumele au inceput sa lase apa vom adauga rosiile
vom stinge cu putina apa si vom reduce temperatura pentru a evita arderea
lasam totul sa scada la foc mic
pregatim ciupercile (le taiem dar nu f marunt) si prazul, il adaugam la sfarsit ca e f fraged, de asemenea da un plus de gust si dulceata acestui ghiveci
adaugam ciupercile si prazul, concomitent cu cartofii care au fost fierti in prealabil
adaugam si vinetele prajite
vom lasa totul sa mai fiarba circa 10 minute dupa care se va da deoparte


 Imagine micsorata 65%
Imagine Atasata
1416 x 1808 (702.13k)



in timp ce fierbe ghiveciul pregatim salata din:
rosii
castraveti
morcovi
le taiem dupa preferinta si presaram sare deasupra

Imagine Atasata

dupa ce a crescut aluatul facem din el un vas si cateva farfurioare(in cazul meu 3) pe fundul unui tuci si a unor castronele acoperite cu hartie de copt
le bagam la cuptor si cand sunt gata le scotem si punem ghivechiul in ele

Imagine Atasata

Caracteristicile senzoriale ale preparatului sunt deosebite datorita varietatii legumelor folosite, a coloritului viu si variat cat si datorita gustului obtinut in urma tratamentelor termice aplicate la realizarea acestuia.
Totul e gata pregatit pt a fi servit






Snitel umplut



Snitele umplute
- 1 piept de pui, vreo 800g
- cateva felii cascaval (afumat e si mai bun)
- cateva felii sunca
- 2 oua
- pesmet
- sare & piper

am feliat pieptul de pui si am batut cu ciocanul de snitele, apoi am condimentat
am pregatit feliile de  sunca si cascaval
In fiecare felie de pui batuta am aseazat cascaval, sunca si cascaval,apoi am impachetat (pliat)
am dat snitelele astfel umplute prin oua (batute in prealabil ca pt omleta) si prin pesmet. Apoi am pus la prajit, in ulei incins.
am obtinut aceasta bunatate




pe langa aceste snitele am mai pregatit cartofi pajiti (tentative de trandafiri)
am taiat cartofii rondele, am pus pe tocator cate cinci felii una peste alta si am rulat de la un capat la celalalt


alaturi de niste "yorkshire puding"  dupa reteta de aici http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/19757/yorkshire-puding/ (multumesc nico)umplute cu salata de vinete cu maioneza
si binenteles ceva muratura (castraveti in cazul acesta)

Salata etajata, cu vinete

Reteta este luata de aici:


 Ingredientele in ordine:
1. rosii rondele
2. telemea rasa
3. ceapa tocata marunt
4. ardei fasii mai mici
5. salata de vinete
6. ou fiert taiat rondele (eu folofsesc vreo 3 parca)
7. maioneza
8. cascaval ras fin
9. ce mai doriti

Secretul acestei salate este ORDINEA INGREDIENTELOR.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog