duminică, 17 octombrie 2010

Racituri (piftii) de porc

- 3 picioruse de porc
- un ciolan de porc proaspat
- o capatana de usturoi
- 3-4 morcovi
1 felie telina
2 cepe
1 pastarnac
1 cartof
sare
Capetele si picioarele de porc se trec prin flacara, se înlatura unghiile, se taie in bucati, se spala si se oparesc
picioarele si ciolanul de porc se fierb in apa rece cu sare cat sa le acopere de 4-5 degete (sau mai corect spus le punem apa de 3 ori cantitatea carnii ex 500g carne =1,500l apa). Asta este toata cantitatea de apa, nu se mai adauga deloc. Se fierb la foc mic si se spumeaza des, ca sa ramana apa limpede.
Din pacate am pierdut primele poze si nu am decat din momentul in care au inceput sa fiarba
Attached Image
Zarzavatul se curata, se spala; usturoiul se piseaza
Attached ImageAttached Image
Dupa scade pe jumatate si picioarerle sunt aproape fierte, se adauga zarzavatul
Attached Image
La cateva minute cartoful (pt a nu se zdrobi de tot) si se continua fierberea la un foc moderat, pina se desprinde carnea de pe oase
Attached Image
Cand carnea se desprinde de pe oase strecuram supa,
Attached ImageAttached Image
In supa rezultata se adauga usturoiul se lasa sa se racoreasca
Attached ImageAttached Image
curatam carnea de pe oase
Attached ImageAttached Image
si o punem in farfuri sau alte forme (eu am folosit galetusele de smantana)
se strecoara si se toarna supa peste carne
Se pastreaza la rece
Attached ImageAttached ImageAttached Image
Cam asa arata la final piftia pe care noi o mancam cu mamaliguta (iar sotul si cu sarmale)
Attached Image

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket