- 3 picioruse de porc
- un ciolan de porc proaspat
- o capatana de usturoi
- 3-4 morcovi
1 felie telina
2 cepe
1 pastarnac
1 cartof
sare
Capetele si picioarele de porc se trec prin flacara, se înlatura unghiile, se taie in bucati, se spala si se oparesc
picioarele si ciolanul de porc se fierb in apa rece cu sare cat sa le acopere de 4-5 degete (sau mai corect spus le punem apa de 3 ori cantitatea carnii ex 500g carne =1,500l apa). Asta este toata cantitatea de apa, nu se mai adauga deloc. Se fierb la foc mic si se spumeaza des, ca sa ramana apa limpede.
Din pacate am pierdut primele poze si nu am decat din momentul in care au inceput sa fiarba
Zarzavatul se curata, se spala; usturoiul se piseaza
Dupa scade pe jumatate si picioarerle sunt aproape fierte, se adauga zarzavatul
La cateva minute cartoful (pt a nu se zdrobi de tot) si se continua fierberea la un foc moderat, pina se desprinde carnea de pe oase
Cand carnea se desprinde de pe oase strecuram supa,
In supa rezultata se adauga usturoiul se lasa sa se racoreasca
curatam carnea de pe oase
si o punem in farfuri sau alte forme (eu am folosit galetusele de smantana)
se strecoara si se toarna supa peste carne
Se pastreaza la rece
Cam asa arata la final piftia pe care noi o mancam cu mamaliguta (iar sotul si cu sarmale)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
sfecla rosie hrean otet zahar sare apa Se ia sfecla rosie, se spala bine, se fierbe, se curata, se taie cuburi, felii sau...
-
Aceasta este cea de-a doua reteta cu care particip la concursul BLOGGOSPODINA , organizat de doamana Laura Laurentiu pe blogul dumneaei www...
-
Reteta postata de Adriana Nicoleta pe culinar.ro careia ii multumesc si pe aceasta cale am folosit 15 lg zahar 5 lg cacao 100g frisca 12...
-
ingredientele: - 5 gr de gelatina pusa la inmuiat in 30ml apa - 50 de grame de glucoza (miere, energizant) - 450 de grame de zahar pudra ...
-
Am luat de la piata un bidon de2 l de lapte dar fiindca a fost cald cand am ajuns acasa am constatat ca nu tine la fiertasa ca a ramas in ...
-
Cum primavara se lasa asteptata, am facut ca la mine sa fie primavara, "mi-au inflorit narcisele, calele si ghioceii", asa ca i-a...
-
Cu o intarziere de o saptamana vin si eu cu tortul de ziua noastra, zi in care am inceput o noua viata impreuna....dar cu 11 ani in urma....
-
Reteta e luata de pe culinar, postata de Poca careia ii multumesc de reteta pentru blat 6 oua 200 gr zahar 30 ml apa 30 ml u...
Arhivă blog
-
▼
2010
(62)
-
▼
octombrie
(50)
-
▼
oct. 17
(20)
- Zacusca fasole (fideluta)
- Drob pui
- Pui pe sticla
- Racituri (piftii) de porc
- Musaca (un alt fel)
- Pasca
- Cozonaci
- Turta dulce
- Prajitura cu fructe
- Fursecuri cu nuci
- Biscuiti cu miere
- Rulada biscuiti cu banane caramelizate
- Tarta 'Pisica'
- Fripturica pui si cartofi la cuptor
- Rulada pui intreg
- Zacusca ciuperci
- NECTAR PIERSICI SI NECTARINE
- Mancarica de cartofi cu ficatei si mazare
- Ardei umpluti cu cartofi
- Vrabii sau .....
-
▼
oct. 17
(20)
-
▼
octombrie
(50)
-
►
2013
(42)
- ► septembrie (8)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu