miercuri, 15 decembrie 2010

Pepeni


Reteta e luata de la Irenke care a postat-o pe culinar.ro Celui mic i s-a facut pofta de pepene si cerea, asa ca stiind de reteta asta am zis sa-l pacalesc cu o felie

Pentru aluatul rosu si galben:
  • 125g de margarina,
  • 250g biscuiti tocati,
  • 100g zahar pudra,
  • coloranti rosu si galben,
  • 1 aroma de pepene sau daca nu aveti atunci de care va place si laptic/apa cat va fi necesar.
Pentru cel verde:
  • 125g margarina,
  • 350g biscuiti tocati,
  • 100g zahar pudra,
  • colorant verde,
  • 1 aroma de pepene sau daca nu aveti aunci de care va place si laptic/ apa cat va fi necesar.
Amestecam bine toate ingredientele (eu am topit  margarina si am pus-a peste biscuiti) si obtinem aluatul pentru interior pe care il separam in doua si punem cei doi coloranti. Dupa colorare facem bulgari si punem la frigi pana se face si cel verde.In plus fata de ce cerea reteta am pus o mana de stafide in cel rosu pt a imita samburii.
Apoi facem si aluatul vede , cu care vom masca aluatul rosu si cel galben. Dupa ce e gata il punem la rece macar 1 ora. Apoi feliem si papam. Pofta buna.







Braduti aromati

 
tot pe culinar am dat si de aceasta reteta si fiindca mi-a placut ideea am facut-o de proba si am zis s-o impartasesc si cu voi
Ingrediente fursecuri:
  • 100gr unt
  • 100gr zahar
  • 100ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vf cutit sare
  • 2 pliculete zahar vaniat
  • faina cat cuprinde (cam 400 gr in total cu intinsul foii)
 umplutura (bradutii)
  • 300gr biscuiti simpli
  • 300 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 esente rom
  • 100 gr unt
  • 100 gr cocos verde

Amestecam toate ingredientele pt fursecuri si framantam un aluat potrivit de tare. Intindem o foaie si cu un pahar de vin decupam cerculetele.Coacem la foc potrivit cam 15 min.

Intre timp ne ocupam de braduti
Zdrobim biscuitii. Laptele, zaharul, cacaoa si untul le punem intr-o craticioara pe foc pana se dizolva, apoi lasam la racit. Dupa racire adaugam esenta de rom. Cand compozitia este rece bine, turnam peste biscuitii zdobiti si amestecam bine.



Cu ajutorul unor pungi se formeaza bradutii.( eu am format conurile in mana si le-am pus pe fursecuri, fara ajutorul pungii)


. Apoi se scot usor din pungi si se tavalesc prin cocos. (Eu negasind nuca de cocos am folosit niste pasta de zahar data pe razatoare si bilute colorate, bombonele)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog