luni, 26 septembrie 2011

Glazura lucioasa a Adrianei

Reteta postata de Adriana Nicoleta pe culinar.ro careia ii multumesc si pe aceasta cale

am folosit 15 lg zahar
5 lg cacao
100g frisca
120g apa
5g gelatina

se amesteca zaharul cu cacaua, apoi se adauga frisca lichida si apa


Se pun pe foc amestecand mereu pana ce incepe sa fiarba bine dupa care se lasa sa fiarba 5-10 minute amestecand in continuare,

se lasa sa se racoreasca si se adauga gelatina muiata in apa, se amesteca, apoi se pune cu lingura pe prajitura sau torturi


Deliciu cu piersici

Deoarece nu stiam ce titlu sa ii dau si fiind o inspiratie dupa deliciul Lissei, am rmas la aceasta denumire (si cred ca i se potriveste deoarece a fost intr-adevar fff delicioasa , a diparut imediat si inca se mai cerea)   

125-150g g biscuiti,
30g arahide,
70g nuci
100g unt
100 g ciocolata amaruie
se macina arahidele,biscuitii si nucile, se topeste untul si ciocolata si se amesteca bine toate ingredientele impreuna.
Intr-o tava de chec cu fundul rotund se pune folie si se imbraca peretii cu aceasta compozitie.

se pregateste un jeleu de piersici din:200g piersici maruntite,3 lg cu zahar,1 lg zeama de lamaie si 5 g de gelatina hidratata in 2 lg de apa.
piersicile se pun in cratita pe foc cu zaharul si zeama de lamaie ,se lasa 1 minut sa fiarba si se pune gelatina ,se da deoparte ,se lasa la racit si ne ocupam de crema.
crema piersici:
- 10g gelatina
- 400 ml iaurt cu piersici
- 3 linguri da zahar
- 200 ml frisca
se dizolva gelatina la foc moale in 2 linguri de apa
Se amesteca iaurtul cu 2-3 linguri de zahar si 3 linguri din aceasta compozitie se inglobeaza in gelatina si totul se adauga la cantitatea mare de iaurt, apoi se adauga 200ml de frisca batuta
se pune jumatate din crema in tavita de chec.

Peste crema se pune un rand de biscuiti,

jeleul de piersici si se da la rece 15 minute pt a se intari

Peste jeleu se pune jumatatea cealalta de crema
Deasupra se pune un rand de biscuiti si se da la rece

Dupa o ora ,se intoarce roll-ul pe un gratar si se imbraca in glazura de ciocolata dupa preferinte (eu am folosit glazura Adrianei, am folosit 15 lg zahar,5 lg cacao,100g frisca,120g apa,5g gelatina)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket