Reteta acestor briose am luat-o de pe blogul Laurei Laurentiu, careia ii multumesc
Ingrediente:
(ies 12 bucati)
3 oua
1 ceasca (pahar) de 150 de ml. cu zahar
1 plic de zahar vanilat
75
de ml. de ulei (jumatate din aceeasi ceasca, uleiul sa NU fie de
masline, eu am folosit de samburi de struguri, cel de floarea soarelui e
de asemenea potrivit)
1, 1/2 ceasca de faina + 1 - 2 linguri de faina in plus (masurati cu aceeasi ceasca)
1 lingurita de praf de copt
Optional:
am folosit bucatele de ciocolata (un pahar mic) iat pt glazurat am folosit o ciocolata alba si una neagra
Preparare:
Se aprinde cuptorul si se fixeaza la foc potrivit
Ouale intregi, zaharul si zaharul vanilat se pun intr-un bol.
Se mixeaza cu mixerul pe viteza mare pana ce ouale spumeaza si se formeaza o crema destul de consistenta.
Se adauga uleiul in fir subtire si se mixeaza in continuare pana ce se incorporeaza.
Se adauga faina si praful de copt, apoi ciocolata bucatele.
Se amesteca compozitia, care trebuie sa fie ca a unui chec.
Se imparte compozitia in mod egal in gaurile unei tavi pentru muffins in care s-au pus hartiile individuale de briose.
Se
da tava la copt in cuptorul preincalzit, cam pentru 25 de minute.
Briosele trebuie sa fie crescute si aurii iar mijlocul sa fie bine copt .
Se
topeste separat ciocolata alba si neagra (am folosit o ciocolata alba
si jumatate de ciocolata neagra) .Se glazureaza briosele cu ciocolata
alba (sau invers)
Apoi, cu ciocolata de culoare contrastanta pusa
intr-un cornet cu deschizatura foarte mica, sau o seringa de ornat, se
traseaza cercuri pe suprafata brioselor
Cu o scobitoare, se trag linii incepand din mijloc catre margini, pentru a forma desenul gen "paianjen":
Si fiindca aveam niste floricele ramase , le-am pus in mot cate o floricica si o frunzulita
Sunt bune si de pufoase
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
sfecla rosie hrean otet zahar sare apa Se ia sfecla rosie, se spala bine, se fierbe, se curata, se taie cuburi, felii sau...
-
Aceasta este cea de-a doua reteta cu care particip la concursul BLOGGOSPODINA , organizat de doamana Laura Laurentiu pe blogul dumneaei www...
-
Reteta postata de Adriana Nicoleta pe culinar.ro careia ii multumesc si pe aceasta cale am folosit 15 lg zahar 5 lg cacao 100g frisca 12...
-
ingredientele: - 5 gr de gelatina pusa la inmuiat in 30ml apa - 50 de grame de glucoza (miere, energizant) - 450 de grame de zahar pudra ...
-
Am luat de la piata un bidon de2 l de lapte dar fiindca a fost cald cand am ajuns acasa am constatat ca nu tine la fiertasa ca a ramas in ...
-
Cum primavara se lasa asteptata, am facut ca la mine sa fie primavara, "mi-au inflorit narcisele, calele si ghioceii", asa ca i-a...
-
Cu o intarziere de o saptamana vin si eu cu tortul de ziua noastra, zi in care am inceput o noua viata impreuna....dar cu 11 ani in urma....
-
Reteta e luata de pe culinar, postata de Poca careia ii multumesc de reteta pentru blat 6 oua 200 gr zahar 30 ml apa 30 ml u...
Forte bime arata! Cred ca sunt tare delicioase!
RăspundețiȘtergeremultumesc. Da sunt si f delicioase
RăspundețiȘtergere