Ingrediente:
· 5 foi de napolitana;
· 200 g unt;
· 400 g zahar;
· 200 g nuci/alune macinate/tocate marunt;
· 3 oua.
Untul se scoate din frigider cu 10-20 de minute ianinte de a incepe pregatirea cremei, pentru a fi moale. Se taie in cubulete si, cu 200 g zahar, se freaca pana devine o crema uniforma. Se adauga ouale si nucile macinate si se amesteca bine, pentru a obtine o compozitie omogena.Intr-o oala se pune restul de zahar la caramelizat la foc mic si dupa ce s-a colorat frumos , se adauga deasupra compozitia pregatita inainte. Avand mare atentie la maini, pentru ca iese abur din caramelul care acum se solidifica. Se tine pe foc mic amestecandu-se mereu pana ce s-a topit complet caramelul.
Crema obtinuta se intinde calda intre foi. La sfarsit se pune o greutate peste ultima foaie si se lasa la racit mai mult timp sau de seara pana dimineata, ca sa se poata taia bine.Inainte de a fi servita, napolitana se taie in patratele sau romburi.
· 5 foi de napolitana;
· 200 g unt;
· 400 g zahar;
· 200 g nuci/alune macinate/tocate marunt;
· 3 oua.
Untul se scoate din frigider cu 10-20 de minute ianinte de a incepe pregatirea cremei, pentru a fi moale. Se taie in cubulete si, cu 200 g zahar, se freaca pana devine o crema uniforma. Se adauga ouale si nucile macinate si se amesteca bine, pentru a obtine o compozitie omogena.Intr-o oala se pune restul de zahar la caramelizat la foc mic si dupa ce s-a colorat frumos , se adauga deasupra compozitia pregatita inainte. Avand mare atentie la maini, pentru ca iese abur din caramelul care acum se solidifica. Se tine pe foc mic amestecandu-se mereu pana ce s-a topit complet caramelul.
Crema obtinuta se intinde calda intre foi. La sfarsit se pune o greutate peste ultima foaie si se lasa la racit mai mult timp sau de seara pana dimineata, ca sa se poata taia bine.Inainte de a fi servita, napolitana se taie in patratele sau romburi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu