vineri, 11 noiembrie 2011

Ciocolata de casa


 Ingrediente
500 gr lapte praf
500 gr zahar
1/2 cana apa
200 gr unt
100 gr cacao
1 esenta rom
Laptele praf il amestecam cu cacaoa si eventula il puteti cerne ca sa fie mai fin.
Punem apa la fiert cu zaharul. Amestecam pana se dizolva zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul va face o spuma alba. Din acest moment in functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata. Daca o vreti mai moale si "cauciucoasa" faceti un sirop subtirel. Daca vreti o ciocolata faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape. Ca sa vedeti cum e siropul luati cu o lingurita si treceti cu degetul pe spatele ei. Veti simti cat de lipicios e si care e consistenta.
Cand siropul e gata, stingem focul. Adaugam untul si esenta si amestecam bine. Turnam peste laptele praf si amestecam pana se omogenizeaza bine.
Punem repede compozitia intr-o tava unsa cu unt si o nivelam cu dosul unei linguri pe care o inmuiem frecvent in apa rece. Dupa ce s-a racit dati la frigider pana se intareste. Daca ati facut siropul subtire va trebui sa o lasati peste noapte sa se intareasca, daca insa ati facut siropul gros va dura doar 2-3 ore pana sa o puteti taia.





4 comentarii:

  1. tare mult imi place, de vreo saptamana zic sa fac si eu, maine ii vine randul.
    o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc, la fel!
    astept impresii.
    Eu nu sunt fff multumita de ceea ce a iesit, imi pare rau ca nu am fiert prea bine siropul sa fie mai sfarmicioasa.
    Si inca ceva, daca nu iti place sa fie predominant gustul de cacao redu din cantitate ~la jumatate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc de sfaturi, o sa tin cont de ele, pupici :*

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket