sâmbătă, 24 septembrie 2011

Galuste cu prune si nuci


1/2 lingurita de sare
1 lingurite de unt
200g gr faina
+
500g prune
miez nuca
Pesmet 1 pachet mic ~ 200 gr
Zahar

Modul de preparare a retetei:
Cartofii se spala si se fierb in coaja, in apa cu 1/2 lingurita de sare. Cand furculita intra usor in ei se scurg de apa si se curata de coaja, apoi se paseaza. Se amesteca faina, lingurita de unt si 1 lingura de sare.


Prunele se spala si se curata de samburi. In fiecare pruna, in locul samburelui, se pune 1 lingurita de zahar, eventual amestecat cu putina scortisoara si cate un miez de nuca (avad prunele marisoare am pus cate o jumatate de pruna, pudrata cu zahar si avand cate un miez de nuca)


Se umezesc mainile cu apa si se formeaza galustele, intinzand coca, punand cate o pruna si apoi formand galustele de forma rotunda.
Galustele cu prune se fierb in apa, cat sa le cuprinda: se pune pe foc o cratita mare cu apa, cand incepe sa clocoteasca galustele. Cand apa incepe din nou sa clocoteasca se da focul mic sa nu se sfarame galustele si se fierb timp de 10 -15 minute. Cand galustele cu prune se ridica la suprafata inseamna ca sunt fierte.
In timpul in care fierb galustele se pregateste pesmetul:Se topeste untul intr-o tigaie si se caleste pesmetul pana devine auriu. Se amesteca apoi cu 4-5 linguri de zahar. Se scot galustele cu prune din apa cu lingura de spuma si setavalesc prin pesmet, apoi se aseaza pe o farfurie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog