Crema:
200g mascarpone,
2 galbenusuri,
5 linguri zahar,
100g ciocolata cu lapte,
100g ciocolata neagra,
1 plic gelatina Dr.Oetker,
300ml frisca lichida Megle.
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece, conform instructiunilor de pe plic.
Frisca lichida se bate spuma.
Galbenusurile de oua se mixeaza bine cu zaharul pudra, apoi se adauga mascarpone si omogenizam bine.
Rupem ciocolata in bucati mici si o topim la bain marie, amestecam si luam vasul de pe bain marie.
Adaugam gelatina in fir subtire, amestecam si incorporam ciocolata in crema de mascarpone.
Se adauga frisca,amestecam usor de jos in sus .
Scotem forma de tort din frigider si punem crema, nivelam.
Jeleu piersici:
10g gelatina
300ml nectar piersici
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece, conform instructiunilor de pe plic.
Nectarul se incalzeste, adaugam gelatina in fir subtire, amestecam si incorporam, apoi lasam la racit.
Asamblare:
Blat insiropat, crema, jeleu, crema, blat insiropat
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu