3 oua
150g zahar
75 ml ulei
2 linguri dulceata capsuni
1 plic zahar vanilat
1 plic praf copt
1 plic budinca de caramel
1 pahar si jumatate (paharul era de 150ml) faina
Am mixat ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt. Am adaugat uleiul si dupa ce am mixat cateva minute am adaugat si dulceata.Au urmat budinca si faina.Am pus in tava hartie
de copt am turnat compozitia si am bagat in cuptorul incins.
sirop
3 pahare apa
8 linguri zahar
1 esenta rom
coaja lamaie
am caramelizat putin zaharul, am adaugat apa si dupa ce s-a topit bine zaharul am stins focul si am adaugat esenta de rom si coaja de lamaie
am lasat sa se raceasca
crema ganache
200g ciocolata
200-250g frisca
am topit ciocolata pe baie de abur
am batut frisca apoi am adaugat ciocolata topita mixand pt omogenizare
crema cu visine
375g smantana
sirop visine ~50-100ml
visine
frisca 250-300 ml
am amestecat siropul cu smantana, apoi am adaugat frisca batuta si am omogenizat
asamblare
am taiat in 3 blatul rotund
am pus pe platou blat, am insiropat am pus crema cu smantana, visine, blat, insiropat, crema ganache, si iar blat insiropat
Fiindca mi-a ramas ceva crema am imbracat tortul in crema si am acoperit cu pasta de zahar amestecata cu plastelina de ciocolata
Tort 2,750kg
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
sfecla rosie hrean otet zahar sare apa Se ia sfecla rosie, se spala bine, se fierbe, se curata, se taie cuburi, felii sau...
-
Aceasta este cea de-a doua reteta cu care particip la concursul BLOGGOSPODINA , organizat de doamana Laura Laurentiu pe blogul dumneaei www...
-
Reteta postata de Adriana Nicoleta pe culinar.ro careia ii multumesc si pe aceasta cale am folosit 15 lg zahar 5 lg cacao 100g frisca 12...
-
Am luat de la piata un bidon de2 l de lapte dar fiindca a fost cald cand am ajuns acasa am constatat ca nu tine la fiertasa ca a ramas in ...
-
ingredientele: - 5 gr de gelatina pusa la inmuiat in 30ml apa - 50 de grame de glucoza (miere, energizant) - 450 de grame de zahar pudra ...
-
Cum primavara se lasa asteptata, am facut ca la mine sa fie primavara, "mi-au inflorit narcisele, calele si ghioceii", asa ca i-a...
-
Cu o intarziere de o saptamana vin si eu cu tortul de ziua noastra, zi in care am inceput o noua viata impreuna....dar cu 11 ani in urma....
-
Reteta e luata de pe culinar, postata de Poca careia ii multumesc de reteta pentru blat 6 oua 200 gr zahar 30 ml apa 30 ml u...
Am vazut ca ati scris ca amestecati pasta de ciocolata cu cea de zahar.Mai exact cum faceti?le faceti separat si apoi le amestecati?E prima data cind am vazut reteta asta si as fi tare incintata a o incerc.
RăspundețiȘtergereda am facut plastelina de ciocolata si am amestecat-o cu pasta de zahar care o aveam ramasa de la alt tort
RăspundețiȘtergere