duminică, 11 noiembrie 2012

Zacusca peste

Ai nevoie de;
-500g ceapa
-500g morcovi
-3 kg gogosari
-1,300 kg peste
-350 ml ulei
-500ml suc de rosii( sau un borcan pasta de rosii care va fi diluata)
-sare neiodata
-piper
-foi de dafin

Se toaca ceapa si morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Se calesc in uleiul incins. Se adauga putina apa, se inabusa pana fierb.

Se dau prin masina gogosarii copti curatati.Se adauga peste ceapa si morcov.

Pestele se fierbe, se dezoseaza si se da prin masina. se adauga celorlalte ingrediente in tuci (cratita sau in ce facetio zacusca)

Se adauga sucul de rosii.

Se condimenteaza cu sare si mirodenii si se tine la fiert pana scade (se ridica uleiul).
Se pune in borcane si se baga in paturi pana la racire.

Cine nu e sigur de aceasta sterilizare poate sa mai fiarba a doua zi borcanele in bain marine un sfert de ora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog