La noi se bea fff mult suc si ca sa nu mai cumparam sucuri am ales sa fac siropuri de fructe pt a avea cu ce face suc.
Cum anul acesta mi s-au parut destul de scumpe capsunile nu am luat decat ~3kg de capsuni din care am scos 2,250l sirop si 3 borcanele cu gem
Ingrediente
2.5 kg capsuni
2 kg zahar
1 lamaie
Am spalat bine capsunile si le-am pus in cratita alternand cu zaharul
si am lasat pana s-a topit zaharul amestecand din cand in cand in ele
cand s-a topit zaharul am strecurat.
Sucul obtinut l-am pus in sticle pe care le-am sterilizat bain marine pt a tine fara probleme si fructele ramase le-am folosit pt gem
Am mai adaugat 500g zahar, am pus pe foc si am fiert pana s-a legat, lund spuma cand era cazul (eu l-am fiert la foc potrivit, stand langa el si amestecand mereu)Aproape de sfarsit am adaugat zeama de lamaie si am mai fiert pana s-a legat bine
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
sfecla rosie hrean otet zahar sare apa Se ia sfecla rosie, se spala bine, se fierbe, se curata, se taie cuburi, felii sau...
-
Aceasta este cea de-a doua reteta cu care particip la concursul BLOGGOSPODINA , organizat de doamana Laura Laurentiu pe blogul dumneaei www...
-
Reteta postata de Adriana Nicoleta pe culinar.ro careia ii multumesc si pe aceasta cale am folosit 15 lg zahar 5 lg cacao 100g frisca 12...
-
Am luat de la piata un bidon de2 l de lapte dar fiindca a fost cald cand am ajuns acasa am constatat ca nu tine la fiertasa ca a ramas in ...
-
ingredientele: - 5 gr de gelatina pusa la inmuiat in 30ml apa - 50 de grame de glucoza (miere, energizant) - 450 de grame de zahar pudra ...
-
Cum primavara se lasa asteptata, am facut ca la mine sa fie primavara, "mi-au inflorit narcisele, calele si ghioceii", asa ca i-a...
-
Cu o intarziere de o saptamana vin si eu cu tortul de ziua noastra, zi in care am inceput o noua viata impreuna....dar cu 11 ani in urma....
-
Reteta e luata de pe culinar, postata de Poca careia ii multumesc de reteta pentru blat 6 oua 200 gr zahar 30 ml apa 30 ml u...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu