300ml apa calda
200ml lapte prins
100ml ulei
1 lingurita sare
1 lingura zahar
15g drojdie granulata
pt finisat
1 ou
3 linguri faina
1 lingurita sare
Am pus toate ingredientele in masina de paine si am facut un aluat pe care l-am scos si l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul.
am pregatit amestecul sarat pt a prelinge covrigii, amestecand sarea si faina cu putina apa cat sa iasa un aluat fara cocoloase ca pt clatite
Am aprins cuptorul pt a se incinge si m-am pus pe facut covrigi
am impartit aluatul in bucati cat mai egale, apoi am luat cate o bucata, am facut un 'snur' lung pe care l-am indoit in doua, am rasucit aproape de capete de 2 ori, am intorsinvers perpendicular pe bucla covrigului, am trecut peste acesta la o distanta de 3 degete unul de celalalt finisand forma covrigului si maringu-i gaurile formate
Am asezat in tava tapetata cu hartie de copt si am mai lasat 5 minute la temperatura bucatarie, dupa care am uns cu ou, am prelins covrigii cu amestecul sarat (tarziu dupa ce i-am facut am vazut ca aceasta operatie trebuia facuta dupa 10 minute de stat la cuptor), am presarat niste susan si am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.
I-am scos si i-am pus pe un platou.
Au fost fff apreciati si cautati de copii si nu numai.
Ce bine arata? De mult nu am mai facut acesti covrigi! O zi minunata!
RăspundețiȘtergeremultumesc
RăspundețiȘtergereMi-au placut mult si cu siguranta voi repeta reteta
O zi minunata si tie!