Dulceata de cirese negre amare e una din cele mai apreciate de mine si fiindca am avut ocazia sa gasesc nu am rezistat tentatiei si am luat 2,5 kg
Ingrediente:
2 kg cirese amare cantarite fara samburi, 2 kg zahar, o lamaie bio.
Mod de preparare:
Se spala ciresele,
se scot samburii,
A doua zi se aseaza vasul pe foc mic,adaugandu-se lamaia taiata bucati (dupa ce a fost spalata bine)
se amesteca din cand in cand. se scoate spuma atunci cand se formeaza
Se incearca din cand in cand daca s-a legat dulceata, picurand din zeama pe o farfurie rece si daca picatura ramane bombata inseamna ca dulceata este gata.
Intre timp, pregatiti borcanelele astfel: spalati-le bine si lasati-le in cuptorul incins, dar stins, pentru ~ 2 ore, dupa care le scoateti, iar cand este gata dulceata le umpleti, le puneti capacul si le rasturnati cu capacul in jos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu