sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Crema de gutui pe biscuiti

Ingrediente

- 400 gr pulpa de gutui, cubulete 
- 65 ml zeama de lamaie 
- 125 gr zahar 
- 4 oua intregi 
- 75 gr unt de masa, nesarat 
- putina sare

Mod de preparare

- Cubuletele de gutuie se pun la fiert in putina apa, pana se inmoaie bine, apoi se racesc si se mixeaza in blender, pana devin piure.





- Se pune acest piure intr-un vas pe foc, amestecand mereu, pana se infierbanta.

 - Se bat separat cele 4 oua cu zaharul, sarea si zeama de lamaie, apoi cand piureul este fierbinte, se adauga peste el, amestecand mereu.
- Se lasa pe foc 15 minute, amestecand, pana compozitia se ingroasa suficient, apoi se adauga untul rece, nesarat, taiat cubulete, omogenizand pana compozitia devine lucioasa.
- Se ia de pe foc, se lasa la racit si se pastreaza la frigider maxim 48 ore.




Varza 'creata' umpluta

Reteta preluata de pe culinar.ro 
Vazand reteta mi-a placut asa mult ca mi-am propus sa   o fac si eu, dar nu am reusit s gasesc in oras varza creata asa ca m-am cam luat gandul, pana intr-o zi cand plimbandu-ma prin lidl am dat de varza chinezesca si vazand-o asa mai creata mi-am propus sa incerc reteta cu aceasta varza (cred ar fi fost mult mai buna cu cea creata)

Ingrediente:

1 varza creata de aproximativ un kg
carne tocata, de care va place, cam 600g
orez
1 ceapa
sare, piper, ulei
1 morcov 
2 ardei
1 ou
Calim ceapa tocata marunt impreuna cu orezul si cu zarzavatul, potrivim de sare si piper.
Spalam varza, eventual, indepartam frunzele vestejite si vedem cam cum se desfac foile, ca sa avem idee cam cat timp o vom opari.
O oparim cateva minute, apoi o scurgem, o lasam sa se raceasca, apoi ii deschidem foile, lasandu-le prinse de cotor.


Pregatim umplutura de carne si orez, punem si oul, potrivim gustul. Cine doreste, poate sa ii puna niste patrunjel si marar.
Incepem sa umplem varza, punand o cantitate mica de umplutura in mijloc, strangem foile peste
si continuam asa cu umplutura si foile, pana recompunem capatzana de varza.



O legam cum ne pricepem mai bine si o punem la fiert cu putina sare,

boabe de piper verde, un fir de patrunjel si marar, in oala cu capac etans si cu apa pana la jumatatea verzei. Vreo jumatate de ora, cam asa.
O scoatem intr-o sita (eu am pus-o pe platou si nu a fost o idee prea buna) si o lasam la racit. Indepartam firele cu care a fost legata.



Taiem varza felii



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket