Am luat de la piata un bidon de2 l de lapte dar fiindca a fost cald cand
am ajuns acasa am constatat ca nu tine la fiertasa ca a ramas in
bucatarie la prins. Si ca sa nu imi para rau ca l-am luat si sa-l
folosesc cumva, am facut o branza din el si asa au iesit aceste placinte
Pt aluat
~800g faina
drojdie proaspata cat o nuca mai marisoara
sare
5 linguri zahar
350ml zer
100g unt
1 ou
Pt umplutura
branza de vaci rezultata din 2 litri de lapte
~200g branza telemea
2 oua si un albus
stafide
150g zahar
jumatate cana gris (100g)
esenta vanilie
coaja de la o lamaie
2
litri de lapte care s-au prins i-am incalzit un pic pe foc apoi am
strecurat printr-o sita acoperita cu tifon. Din zerul scurs am pus la
aluat iar branza rezultata la umplutura
deci:
am pus intr-un lighean zarul caldut impreuna cu drojdia si zaharul, am lasat cateva minute apoi am adaugat oul, faina si sarea.
Dupa ce s-a format un aluat am pus unul muiat la temperatura camerei
si am framantat bine rezultand un aluat elastic. Am pus in lighean si am lasat sa creasca.
pt
umplutura am pus intr-un castron stafidele cu esenta de vanilie, am pus
ouale si zaharul si am batut cu furculita. Peste ouale batute am pus
branza de vaci si grisul
am amestecat, apoi am pus si telemeaua data pe razatoarea cu ochiuri mici si coaja de lamaie, am amestecat si am dat deoparte.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul (nu am mai facut poza ca bagase mainile copiii si nu am mai avut la ce face poza)
Am
rupt bucati de aluat, am intis pe masa si am taiat in patrate sau chiar
dreptunghiuri, am pus umplutura pe mijloc si am indoit unele, vreo 2 am
facut 'branzoaice' (stranse la mijloc),
am decupat si niste cercuri cu inel si barnza in interior. (las pozele sa vorbeasca)
Am
pus in tava si dupa ce au mai crescut am uns cu galbenus putin diluat
si am presurat mac sau susan dupa preferinte fiecaruia. apoi am bagat la
cuptor si le-am lasat pana s-au rumenit frumos
si sectiune
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
sfecla rosie hrean otet zahar sare apa Se ia sfecla rosie, se spala bine, se fierbe, se curata, se taie cuburi, felii sau...
-
Aceasta este cea de-a doua reteta cu care particip la concursul BLOGGOSPODINA , organizat de doamana Laura Laurentiu pe blogul dumneaei www...
-
Reteta postata de Adriana Nicoleta pe culinar.ro careia ii multumesc si pe aceasta cale am folosit 15 lg zahar 5 lg cacao 100g frisca 12...
-
ingredientele: - 5 gr de gelatina pusa la inmuiat in 30ml apa - 50 de grame de glucoza (miere, energizant) - 450 de grame de zahar pudra ...
-
Am luat de la piata un bidon de2 l de lapte dar fiindca a fost cald cand am ajuns acasa am constatat ca nu tine la fiertasa ca a ramas in ...
-
Cum primavara se lasa asteptata, am facut ca la mine sa fie primavara, "mi-au inflorit narcisele, calele si ghioceii", asa ca i-a...
-
Cu o intarziere de o saptamana vin si eu cu tortul de ziua noastra, zi in care am inceput o noua viata impreuna....dar cu 11 ani in urma....
-
Reteta e luata de pe culinar, postata de Poca careia ii multumesc de reteta pentru blat 6 oua 200 gr zahar 30 ml apa 30 ml u...
Multumesc pentru reteta delicioasa. Am folosit reteta de aluat cu zer si am niste cornuri delicioase cu care am participat la Provocarea Virtual Hug pe FB. Daca vrei , te asteptam si pe tine in grup. Iti las mai jos link ul catre blogul meu , pt a vedea postarea(daca te intereseaza).
RăspundețiȘtergereMultumesc inca o data pentru reteta.
http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/2014/05/cornuri-fragede-cu-aluat-cu-zer-si-gem.html
cu placere. Am vazut postarea si imi place cum ti-au iesit cornuletele. Ma bucur sa aflu ca ti-a placut si multumesc pt dedicatie
RăspundețiȘtergereBuna, îti multumesc tare mult pentru reteta.
RăspundețiȘtergere